Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Τούρτες και Τάρτες arrow Κόκκινο βελούδο με γέμιση κρέμας τυριού
Κόκκινο βελούδο με γέμιση κρέμας τυριού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Τρίτη, 11/11/08

Τη συγκεκριμένη τούρτα την έχω δημοσιεύσει και σε άλλο site αλλά πιστεύω ότι οι συνταγές πρέπει να είναι για όλο τον κόσμο και μιά και εδώ η υποδοχή είναι πολύ "γλυκιά", σας το αφιερώνω για να γλυκάνετε και να εντυπωσιάσετε φίλους και συγγενείς τις μέρες των γιορτών που έρχονται. Όποτε το έχω φτιάξει έχει γίνει δεκτό με ενθουσιασμό και ... λαιμαργία.
Φίλες συνσαίτισες Mary και Kate ειδικότερη αφιέρωση για σας.

Υλικά
Για το κέικ κόκκινο βελούδοredvelvet1_400
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ baking powder
  • ½ κ.γ αλάτι
  • 2 κ.σ κακάο σκόνη
  • 113 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ κούπες λευκή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής
  • 1 κ.γ λευκό ξύδι
  • 1 κ.γ σόδα σε σκόνη
Για την επικάλυψη κρέμας τυριού
  • 1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • 227 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 227 γρ. τυρί Μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • Τρίμμα καρύδας
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Βουτυρώνουμε 2 φόρμες στρογγυλές και τοποθετούμε στη βάση αντικολλητικό χαρτί.

 

Για το κέικ κόκκινο βελούδο

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το κακάο. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1-2 λεπτά).Ρίχνουμε τη ζάχαρη σταδιακά και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία κρέμα ελαφριά και φουσκωτή. Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα και αφού το κάθε ένα έχει αναμειχθεί πολύ καλά. Με μία σπάτουλα μαζεύουμε από τα πλαϊνά του μπολ το μείγμα και το επαναφέρουμε μέσα στο μπολ. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος με το κόκκινο χρώμα. Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα βουτύρου – αυγών προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι σε τρεις φάσεις, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύουμε το ξύδι με τη σόδα. Αφήστε το υγρό να αφρίσει και ακολούθως προσθέστε το με γρήγορες κινήσεις στο μείγμα του κέικ. Δουλεύοντας γρήγορα μοιράζουμε το μείγμα στις 2 φόρμες και λειαίνουμε την επιφάνεια με μία σπάτουλα ή με τη ράχη ενός κουταλιού. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή διαφορετικά μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά. Βάζουμε μία πιατέλα και αναποδογυρίζουμε το κέικ να βγει και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Από τη στιγμή που το κέικ είναι κρύο καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα. (έτσι μπορούμε να απλώσουμε την κρέμα τυριού πιο εύκολα).

red_velvet_cake_400

Για την επικάλυψη κρέμας τυριού

Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα τυριού και το Μασκαρπόνε μέχρι να γίνουν μία μαλακή κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να στέκεται στους αναδευτήρες. Με μαλακές κινήσεις αλλά γρήγορες κινήσεις προσθέτουμε λίγη από τη σαντιγί στην κρέμα τυριού και ανακατεύουμε μαλακά. Ακολούθως ανακατεύουμε και την υπόλοιπη σε 2 δόσεις, πάντα ανακατεύοντας μαλακά για να ενοποιηθεί το μείγμα. Καλύπτουμε και βάζουμε την επικάλυψη μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σφίξει για να μπορέσουμε να την απλώσουμε.

Για τη συναρμολόγηση

Κόβουμε κάθε κέικ σε δύο οριζόντια κομμάτια, με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τώρα έχουμε 4 κομμάτια κέικ. Βάζουμε ένα κομμάτι κέικ, σε μία πιατέλα με τη σκληρή του πλευρά από κάτω. Σκεπάζουμε με μία στρώση κρέμας. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες στρώσεις και τελειώνουμε καλύπτοντας όλο το κέικ και τα πλαϊνά του με κρέμα. Μπορούμε να γαρνίρουμε το κέικ με τρίμμα καρύδας.

Φωτογραφικό υλικό : kingly cakes

Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 21699
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 11-11-2008 21:20
 
:eek καλά έχω πάθει τριπλό υπογλυκαιμικό σοκ... σ΄ ευχαριστήσουμε πάρα πολύ!!! :zzz  
το προσθέτω στα αγαπημένα μου τώρα!!! 
(ελπίζω να μου συγχωρέσετε τον σχολιασμό άνευ ουσίας αλλά... μια εικόνα 1000 λέξεις)
 
kate
2. 12-11-2008 08:52
 
Καλά... το υπογλυκαιμικό σοκ... που γράφει η kate δεν είναι τίποτα μπρος αυτό που βιώνω εγώ!! :upset :upset :upset Πρωί πρώι και μαζεύω τα σάλια από τα πατώματα. Ευχαριστούμε πολύ Kristine για την αφιέρωση. Δύο ερωτήσουλες έχω μόνο, δεν γράφεις (νομίζω) τι διάσταση ταψάκια θα χρησιμοποιήσουμε. Εγώ έχω των 23 εκ. είναι εντάξει :? Και δεύτερον, δεν έχω ξαναδεί παντεσπάνι να περιέχει ξύδι. Που συντελεί :? :?
 
Mary
3. 12-11-2008 08:54
 
αααα... και μια ακόμα ερώτηση: Kristine είσαι σεφ? Γιατί αν δεν είσαι, αδικήσε παιδί μου. Τέλειες οι συνταγές σου, λεπτομερέστατες και όσον αφορά την παρουσίαση τι να πω. Μόνο στον αδελφό μου έχω δει τέτοιες φωτογραφίες. Και πάλι μπράβο σου!
 
Mary
4. 12-11-2008 09:48
 
Mary καλημέρα!! Μία - μία οι ερωτήσεις. Λοιπόν τα ταψάκια πρέπει να είναι 23 εκ. είναι το ιδανικό μέγεθος. Το ξύδι συντελεί στον ομοιόμορφο και λαμπερό χρωματισμό του γλυκού (θυμίσου τα κόκκινα αυγά) γιατί στις υψηλές θερμοκρασίες το χρώμα αλλοιώνετε. Τέλος δυστυχώς δεν είμαι σεφ και στεναχωριέμαι πολύ γιατί δεν είχα συμπεριλάβει την τέχνη της μαγειρικής στον επαγγελματικό μου προσανατολισμό στο σχολείο. Παρηγοριέμαι όμως γιατί μέσω της δουλειάς μου έρχομαι σε επαφή με τους καλύτερους σεφ του κόσμου. Τέλος σε ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια. Εύχομαι κάθε επιτυχία!
 
KristineS
5. 12-11-2008 22:40
 
Kαλησπέρα και από μένα. Πραγματικα τέλεια φαίνεται η τούρτα. Εχω όμως ένα θεματάκι με το χρώμα ζαχαροπλαστικής μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιο τρόπο ή δεν είναι και τόσο βλαβερό όσο νομίζω?
 
Anta
6. 13-11-2008 09:11
 
Δυστυχώς δεν μπορεί να αντικατασταθεί γιατί η ομορφιά του είναι αυτή ακριβώς "το κόκκινο" αλλά μπορώ να σου πω μετά βεβαιότητας λόγω επαγγέλματος ότι ΄δεν χρειάζεται να μας πιάνει "υστερία" με τα χρώματα, τις θερμίδες, τα λιπαρά, τη ζάχαρη κ.τ.λ Έαν δεν υπάρχει συγκεκριμένος ιατρικός περιορισμός όλα τα "σπιτικά" γλυκά και φαγητά είναι δυνατό να τα φάμε με μέτρο όσα και να περιέχουν από τα παραπάνω. Ότι αγοράζουμε από έξω είναι τα προβληματικά. Σε βεβαιώνω ότι όλα αυτά τα light που πουλιούνται είναι πιο επιζήμια για την υγεία λόγω υψηλής χημικής επεξεργασίας και της χρήσης ασπαρτάμης που υπερκαλύπτουν τη χρήση αυτού του ελάχιστου χρώματος που πόσο συχνά πια θα φτιάξεις το συγκεκριμένο γλυκό???? Δράτομαι δε της ευκαιρίας να σου πω πως, αν έχεισ παιδιά, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να μη χρησιμοποιείς προιόντα χαμηλών λιπαρών (πολλών χημικών), χωρίς ζάχαρη (πνιγμένα στην ασπαρτάμη) κ.τ.λ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ. Τέλος να σου θυμίσω ότι όλοι φτιάχνουμε και τρώμε κόκκινα αυγά το Πάσχα και πίστεψε με αυτό το χρώμα είναι πολύ πολύ πιο επιζήμιο.
 
KristineS
7. 28-12-2011 09:57
 
Eχω πάθει "πλάκα" με την φωτογραφία. Η συνταγή εννοείται ότι μπήκε στα αγαπημένα. Το κόκκινο χρώμα που φαίνεται απο πάνω στο στόλισμα της τούρτας είναι τριμμα απο το κέηκ ή κάτι άλλο ? και τις ροζέτες τις έκανες με την κρέμα ή σαντιγύ?? Επειδή Θα την φτιάξω για το ρεβεγιον της πρωτοχρονιάς αν μπορεις απαντησε μου σε παρακαλώ.
 
KATERINA71
8. 28-12-2011 11:13
 
Θα σου απαντησει και η KristineS αλλα να σου πω επειφη το εγω δοκιμασει οτι τοσο κοκκινο δεν υπαρχει περιπτωση να σου βγει με τα χρωματα που κυκλοφορουν εδω.Πιο πολυ φουξια θα το ελεγα.
 
margarita79
9. 31-12-2011 00:23
 
Tην έφτιαξα σήμερα. Πράγματι το χρώμα του παντεσπανιού μόνο κόκκινο δεν το λες. :? Ισως αν δεν έβαζα το κακάο να ήταν λίγο ροζουλί... Μέχρι στιγμής δοκίμαζα τμηματικά και όλα ηταν πολύ νόστιμα. Αύριο που θα την κόψουμε θα δοκιμάσω κανονικά.Αν ήξερα θα σας έβαζα και την φωτογραφία. Εγινε πάρα πολύ ωραία.
 
KATERINA71
10. 28-03-2012 13:00
 
:eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek
 
mintziriki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 19/12/14 )