Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ με λειωμένη σοκολάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Τετάρτη, 12/11/08
chocolate_cake1_400

Τις πιο μεγάλες χαρές και τις πιο μεγάλες λύπες τις συνόδευα πάντα με αυτό το κέικ. Η σοκολάτα συντρόφευε τα μαθητικά, φοιτητικά και ενήλικα χρόνια της ζωής μου. Έμαθα να το φτιάχνω όταν ήμουν 11 χρονών και είναι η μόνη συνταγή που δεν άλλαξα και δεν παράτησα ποτέ. Η μόνη συνταγή που δε σκονίστηκε στα ράφια ... της ζωής μου.

Εύχομαι να συντροφεύει και εσάς.

Υλικά
  • 2 κ.σ κακάο σε σκόνη
  • 60 γρ. σοκολάτα ημίγλυκη
  • ¼ κούπας βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ¼ κούπας ζάχαρη
  • 2 κρόκοι μεγάλων αυγών
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κ.γ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι λειώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιόμορφο μαλακό μείγμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη – κακάο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε πρώτα τους κρόκους αυγών ανακατεύοντας πάντα και μετά ρίχνουμε το ολόκληρο αυγό και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και δημιουργηθεί μία μαλακή κρέμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία διαιρούμενη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Το μείγμα αυτό φτιάχνει μία φόρμα των 10 εκ. Αφαιρούμε από το φούρνο. Χαλαρώνουμε το στεφάνι της φόρμας και με ένα μαχαίρι μαλακά ξεκολλάμε το κέικ από το στεφάνι και το βάζουμε σε μία πιατέλα. Συνοδεύουμε με παγωτό ή σαντιγί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 20019
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 13-11-2008 09:23
 
Λοιπόν για να είμαι ειλικρινής εγώ προσωπικά δεν τρώω γλυκά αλλά για το συγκεκριμένο...........τρελαίνομαι, είναι φοβερό. :zzz :zzz :zzz :zzz
 
Line
2. 23-11-2008 20:29
 
Εγώ πάλι όσο τρελένομαι για αυτού του είδους τα κεήκ , ποτέ δεν εχω φτιάξει και αυτο γιατί είμαι σχεδον πεπεισμένη οτι δε θα μου μείνει ετσι υγρη η σοκολατα οτνα θα είναι ψημένο...δε ξέρω γιατι απογεοητέυομαι εκ των πρωτέρων...μάλλον πρέπει να προσπαθήσω πρώτα ε?  
μιαμ μιαμ μου τρέχουν τα σάλια μόνο απο τη φώτο !
 
xanthopoula
3. 24-11-2008 00:32
 
kristines, θα πρεπει να μεγάλωσες στο εξωτερικό, γιατι εμεις στην εδώ στην Ελλάδα πριν 30 χρόνια, ούτε μπορούσαμενα διανοηθούμε ότι κάποτε θα τρώγαμε αψητο κείκ με τόσο λίγο αλεύρι και τοσο λίγο χρόνο ψησίματος!!! αλήθεια ξέρει κανεις απο ποια χώρα προέρχεται αυτο το είδος του κείκ??
 
MB04
4. 24-11-2008 08:10
 
Είναι απόγονος του σουφλέ, άρα έχει τις ρίζες του στη Γαλλία. Σαν κατασκευή όμως είναι καθαρά αμερικάνικο και μάλιστα από τα αγαπημένα τους γλυκά κυρίως στις νότειες πολιτείες της Αμερικής. Η ιστορία αυτού του γλυκού λέει ότι μία γυναίκα αριστοκρατικής καταγωγής από τη Γαλλία προσπάθησε να φτιάξει σουφλέ με τα πενιχρά μέσα που διέθετε σαν μετανάστρια. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το κέικ το οποίο είναι "ψημένο" από έξω και "νωπό" μέσα. Όσων αφορά εμένα γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα αλλά από μαμά που γεννήθηκε στην Αίγυπτο και στα εφηβικά της χρόνια πήγε Αμερική (όπου έμεινε και σπούδασε)και αργότερα αργάστηκε στην Αμερικάνικη βάση μέχρι το κλείσιμο της.
 
KristineS
5. 15-04-2021 22:50
 
Πολύ ωραία η παρουσίασή σου KristineS...ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι ένα γλυκό θα συντροφεύει έναν άνθρωπο σε όλες τις χαρές και τις λύπες του, για όλη του την ζωή, αλλά με διέψευσες! Αν και δεν ξέρω τι είναι η διαιρούμενη φόρμα, σε ευχαριστούμε για την συνταγή! Να σαι πάντα καλά...
 
konstantinak

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 12/11/08 )