Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ ρολό με κρέμα λεμόνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Τετάρτη, 12/11/08
lemon_cake_400
Για τους λάτρεις του λεμονιού και του ... διαφορετικού. Για να εκπλαγείτε και να εκπλήξετε!
Υλικά
Για το κέικ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά, χωρισμένα (κρόκοι από ασπράδια)
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ ξύσμα γκρέιπφρουτ
  • 1 κ.γ αμυγδαλέλαιο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα λεμονιού
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ξύσμα από 3 λεμόνια
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα φρεσκοτριμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ ζελατίνη η οποία έχει μαλακώσει σε 3 κ.σ νερό
  • 125 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Για το κέικ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, το αμυγδαλέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να πήξει.

lemo_cake1_400

Προσθέτουμε το ξύσμα από το γκρέιπ φρουτ. Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά μέχρι να γίνουν μαρέγκα.Σταδιακά και με μαλακές κινήσεις προσθέτουμε τη μαρέγκα και το αλεύρι εναλλάξ στο μείγμα κρόκων – ζάχαρης. Ρίχνουμε το λειωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μαλακά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι και καλύπτουμε τον πάτο του με αντικολλητικό χαρτί. ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για πέντε λεπτά. Αφαιρούμε προσεκτικά το κέικ από το ταψάκι και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί. αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για την κρέμα λεμονιού

Στο μπολ του μπεν μαρί τρίβετε τη ζάχαρη και το ξύσμα συγχρόνως με τα χέρια σας. Προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στο μπεν μαρί μέχρι η κρέμα να φτάσει τους 180 βαθμούς. Θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά.Μόλις η κρέμα φτάσει τους 180 βαθμούς (πάντα ανακατεύοντας), αφαιρούμε από τη φωτιά και τη βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζελατίνη. Χτυπάμε για λίγο μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει μέχρι να φτάσει τους 140 βαθμούς.Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μία μαλακή πηχτή κρέμα. Βάζουμε σε δοχείο με καπάκι και ψύχουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες

 

Για τη συναρμολόγηση

Απλώνουμε την κρέμα στο κέικ και το τυλίγουμε ρολό. Κλείνουμε το ρολό σε διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Λίγο πριν το σερβίρουμε αφαιρούμε τη μεμβράνη και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Φωτογραφικό υλικό : Tarlette

Προσθήκη ως Αγαπημένο (28) | Εμφανίσεις: 21045
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 12-03-2015 10:26
 
Τον έφτιαξα γιατί μας αρέσουν τα " άγλυκα" γλυκά και διαβάζοντας την συνταγή θεώρησα ότι θα είναι ένας άγλυκος, δροσερός κορμός. Δυστυχώς ήταν μια μεγάλη αποτυχία.Η κρέμα ήταν πάρα πολύ ξινή λόγω της υπερβολικής ποσότητας λεμονιού και το πατεσπάνι θα μπορούσε να ήταν ποιο αφράτο
 
mari

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 31/05/10 )