Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Ρολό κοτόπουλου με σως από Μπαλσάμικο ή Sherry
Ρολό κοτόπουλου με σως από Μπαλσάμικο ή Sherry Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Πέμπτη, 13/11/08
sherry_vinegar2_400
Εύκολο, γρήγορο, τέλειο!!!! Εξαιρετικά αφιερωμένο στους συνσαίτες Κυπραίους και Κυπραίες.
Υλικά 
  • 4 στήθη κοτόπουλου 110 γρ. κάθε ένα
  • 110 γρ. Prosciutto
  • 170 γρ. κατσικίσιο τυρί με μυρωδικά (δοκιμάστε χαλούμι)
  • 16-20 μεγάλα φύλλα βασιλικού
  • αλάτι /πιπέρι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ φρέσκο βούτυρο
Για τη σάλτσα
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 κούπα ξίδι από σέρι ή μπαλσάμικο
  • 2 κούπες ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα

Λειώνουμε το βούτυρο σε βαριά κατσαρόλα με χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε μέχρι να εξατμισθεί περίπου το μισό. Αυτό θα μας πάρει περίπου 5-7 λεπτά.Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για άλλα 12-15 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 10 λεπτά για να πήξει. 

Για το κοτόπουλοsherry_vinegar1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βάζουμε τα στήθη του κοτόπουλου μέσα σε 2 φύλλα από πλαστική μεμβράνη και χτυπάμε μέχρι να έχει πάχος 1 – 1 ½ εκ. Γυρίστε την εξωτερική πλευρά του στήθους προς τα κάτω. Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με μία φέταProsciutto. Με το χέρι μας τρίβουμε το τυρί πάνω από το Prosciutto και καλύπτουμε με μία στρώση φύλλων βασιλικού. Τυλίγουμε σφικτά το ρολό και πιάνουμε την άκρη με μία οδοντογλυφίδα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο. Προσθέτουμε τα ρολά και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφαιρούμε τα ρολά από το φούρνο και βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες. Αφήνουμε να σταθούνε για 5 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Φωτογραφικό υλικό : spicetart

Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 25628
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 14-11-2008 22:13
 
Τέλεια συνταγή! Όμως το να στερεώσω τα ρολάκια με οδοντογλυφίδες και να πετύχει μου φαίνεται αδύνατον... Υπάρχει κανένα κόλπο?
 
Ranja
2. 15-11-2008 00:15
 
Πραγματικά η συνταγή τα σπάει!  
 
Ranja εγώ θα το μαγείρευα με τον τρόπο που μας έμαθε η Zoi στην συνταγή της: Ψαρονέφρι γεμιστό και σάλτσα μουστάρδας που είναι επίσης εξαιρετική συνταγή
 
kate
3. 15-11-2008 10:12
 
Καλημέρα σε όλους. Μπορείς να το δέσεις με σπάγκο αλλά θα συμβούλευα να προμηθευτείς από το cookshop (ξέρω ότι εκεί υπάρχουν) τις ειδικές βελόνες που κράτανε όλων των μεγεθών τα ρολλά στη θέση τους και διευκολύνουν αφάνταστα γιατί δεν καίγεσαι όταν πας να κόψεις τον σπάγκο ή δεν πολεμάς να το κρατήσεις στη θέση του για να το δέσεις. Επείσης εκεί μπορείς να βρείς και ένα ειδικό εργαλείο που θα σε βοηθήσει να κόβεις σε αριστοτεχνικές φέτες (όπως αυτές που βλέπουμε στα ξενοδοχεία) όλα τα ρολλά χωρίς να χύνετε η γέμιση τους και χωρίς να διαλύονται.
 
KristineS
4. 15-11-2008 11:14
 
thanx κορίτσια! :)
 
Ranja
5. 16-11-2008 23:46
 
Πολύ νόστιμη μυρίζομαι τη συνταγή σου και σ ευχαριστώ και ως κατά το ήμισυ Κυπραία! Για τις ειδικές βελόνες δεν ήξερα αλλά ως τώρα τα ρολακια προτιμώ να τα στερεώνω με καλαμάκια σουβλακιών παρά με οδοντογλυφίδες γιατί μου πέφτουν κοντές.
 
Nena
6. 18-11-2012 16:03
 
Πολύ ωραία και εντυπωσιακή συνταγή. Ευχαριστούμε για την αφιέρωση KristineS. Την αγάπη μας από την Κύπρο...
 
Lily74
7. 18-11-2012 16:06
 
Μπορεί να γίνει επίσης ωραίο με μπέικον αντί προσούτο το οποίο "κατσαρώνει" όταν ψηθεί και χάνει από τη γεύση του και επίσης Philadelphia αντί κατσικίσιο.
 
Lily74

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )