Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψαρονέφρι α λα Γρέκα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Σάββατο, 15/11/08

Η συνταγή είναι δικής μου αποκλειστικής έμπνευσης. Πιστεύω ότι ταιριάζει απόλυτα στις γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων γι αυτό και το έβγαλα α λα Γκρέκα.

Υλικά
Για το ψαρονέφρι
  • 2 ψαρονέφρια 700-800 γρ. (και τα δύο μαζί), ανοιγμένα και χτυπημένα
  • 10 κομμάτια λιαστή ντομάτα
  • 150 γρ φέτα κομμένη σε ραβδάκια
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι / πιπέρι
Για τη σάλτσα τυριού
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ ξινόγαλο
  • 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη με το χέρι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ κάπαρη στραγγισμένη και ξεπλυμένη
  • 1 κ.σ ανάμεικτα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο κ.τ.λ)
  • 1 κ.γ φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
Για το ψαρονέφρι
  • Απλώνουμε το ψαρονέφρι πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε κατά μήκος τη λιαστή ντομάτα και από πάνω τη φέτα. Τυλίγουμε σφικτά και δένουμε με ένα κομμάτι σπάγκο. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο. Επαναλαμβάνουμε και με το άλλο ψαρονέφρι.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο 8 – 12 ώρες. Αφαιρούμε τα αλουμινόχαρτα και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε τα ψαρονέφρια σε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και κλείνουμε πολύ καλά το ταψάκι με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε από το ταψάκι και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Κόβουμε σε φέτες, σκεπάζουμε και το φυλάμε μέχρι να έρθει η ώρα να το σερβίρουμε.
Για τη σάλτσα
  • Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε τα ψαρονέφρια, προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγο να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη φέτα και αφήνουμε να βράσει για 5-7 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το ξινόγαλο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Κλείνουμε το μάτι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την κάπαρη και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ζεσταίνουμε τα κομμάτια και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με πιλάφι, γκλασαρισμένα καρότα ή πατάτες.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 11280
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 31/01/10 )