Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Πίτα με λιαστή ντομάτα και ελιές
Πίτα με λιαστή ντομάτα και ελιές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Παρασκευή, 21/11/08

Αυτή η πίτα είναι σημερινό εγχείρημα και έμπνευση. Βγήκε τέλεια (είναι στα πλαίσια των δοκιμών για να καταλήξω στο μενού για το πάρτυ στολισμού του χριστουγεννιάτικου δένδρου) Τη σέρβιρα με sour cream και ήταν το κάαααααααααατι άλλο. Χρόνος κατασκευής 15 λεπτά. Αν τη δοκιμάσετε θα με θυμηθείτε.

Υλικά
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι (των 200 γραμμαρίων)
  • 150 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 350 γρ. τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 350 γρ. διάφορα τριμμένα τυριά
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 8-10 ντομάτες λιαστές στραγγισμένες καλά και κομμένες σε μπαστουνάκια + 1 κ.σ ψιλοκομμένη
  • 10 ελιές αποπυρηνωμένες και κομμένες σε φετούλες (μαύρες ή πράσινες ή και τα δύο) + 1 κ.σ ψιλοκομμένες
  • λίγο πιπέρι
  • βασιλικό
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό χωρίς σβώλους. Προσθέτουμε τη ½ φέτα, τα τριμμένα τυριά, τις ελιές, το βασιλικό, το πιπέρι και τη λιαστή ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο πυρέξ και ρίχνουμε την υπόλοιπη φέτα, τη 1 κ.σ λιαστή ντομάτα και τη 1 κ.σ ελιές στηνεπιφάνεια της πίτας. Πατάμε ελαφρά τα κομματάκια να μπούνε μέσα και ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 8388
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 22-11-2011 10:43
 
Να ρωτήσω τι γιαούρτι χρησιμοποίησες; 
Απλό ήστραγγιστό;
 
athinag

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 21/07/10 )