Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σολωμός με φαρφάλες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Τετάρτη, 26/11/08
Υλικά
  • 500 γρ. ζυμαρικά φαρφάλες
  • 250 γρ. καπνιστός σολομός
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 ml ζωμό θαλασσινών
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού βότκα
  • 1 κ.σ φρέσκο βούτυρο
  • 1 κ.σ χαβιάρι μαύρο
  • αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση

Βράζουμε Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε καλά χωρίς να τα ξεπλύνουμε με κρύο νερό. Σοτάρουμε στο βούτυρο τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες μαζί με το πράσινο μέρος τους. Μόλις αρχίσουν να ξανθαίνουν προσθέτουμε το σολομό σε κομμάτια. Σβήνουμε με τη βότκα. Μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε το ζωμό και αφού βράσει για 7-8 λεπτά, την κρέμα γάλακτος και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε το χαβιάρι και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.

Είναι το αγαπημένο φαγητό του καλού μου. Συνηθίζει να λέει ότι τον "έριξα" με αυτό το πιάτο. Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την ημέρα που του είχα τάξει τραπέζι, έφτασα στο σπίτι 1/2 ώρα νωρίτερα από το ραντεβού μας και μάλιστα χωρίς να έχω προλάβει να ψωνίσω. Η συνταγή είναι αποτέλεσμα του εγχειρήματος ότι έχω πρόχειρο στο ντουλάπι και στο ψυγείο.

ΥΓ Όταν τον γνωρίσετε μη του το πείτε!!!!

Μυστικό
Το ζωμό θαλασσινών μπορείτε να τον βρείτε με τη μορφή κύβων στα μαγαζιά πώλησης ασιατικών τροφίμων.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 10320
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 27-11-2008 16:51
 
Πολύ ωραία φαίνονται KristineS. Απλά εμένα το ταπεινό μου ψυγείο οταν είναι "άδειο" δυστυχώς δεν διαθέτει σολομό, ζωμό θαλασσινών και χαβιάρι μαύρο. Μπορω να τα παραλείψω?
 
IRINI
2. 27-11-2008 19:33
 
Αυτή η συνταγή είναι η αγαπημένη της οικογένειάς μου, όχι όμως με τα ίδια υλικά ακριβώς. Εγώ χρησιμοποιώ 1 πακέτο λιγκουίνι, 1 πακέτο σολομό 250γρ., 1 σφηνάκι βότκα, 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και 1 κρέμα γάλακτος.
 
despoinaki
3. 27-11-2008 19:58
 
IRINI δεν ανέφερα άδειο ψυγείο είπα ότι δεν είχα ψωνίσει για το συγκεκριμένο γεύμα. Όσο για το τι θέλεις να παραλείψεις από τη συγκεκριμένη συνταγή η συμβουλή μου είναι να παραλείψεις την ίδια τη συνταγή.
 
KristineS
4. 28-11-2008 10:12
 
Εχεις δίκιο KristineS, δεν γράφεις "άδειο" ψυγείο, γράφεις "ότι έχω πρόχειρο στο ντουλάπι και στο ψυγείο". Σε αυτό αναφέρομαι και η ένστασή μου είναι στο κατά πόσο ένα σπίτι διαθέτει "πρόχειρα" τέτοια υλικά.  
Κατά τα άλλη η συνταγή σου φαίνεται καταπληκτική. Φιλικά Ειρήνη
 
IRINI
5. 28-11-2008 10:20
 
despoinaki, 
και εγώ ακριβώς με τα υλικά που χρησιμοποιείς εσύ κάνω τη συνταγή αυτή. Στο τέλος προσθέτω λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για να δώσω χρώμα. Αλλά και το χαβιάρι πιστεύω ότι θα του πάει πολύ.
 
filadelphia
6. 02-12-2008 11:39
 
Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας. Δράτομαι της ευκαιρίας να πω ότι στο LIDL έχει Σολομό και χαβιάρι μαύρο (υποκατάστατο) σε πολύ καλές τιμές και με μεγάλη διάρκεια. Συνήθως έχω στο ψυγείο για να μπορώ να φτιάξω γρήγορες και λαμπερές συνταγές. Κατά την άποψη μου υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ιδιαίτερα στις γιορτινές μέρες που έρχονται. IRINI σε ευχαριστώ όλα καλά.
 
KristineS
7. 29-12-2015 13:24
 
:)γεια σας κι απο μενα!σημερα θα κανω αυτη την συνταγη!Παντα υγεια κ ευτυχισμενο το 2016
 
Mariaminoas

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/02/12 )