Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κασερόπιτα Νο.01 (με μυρωδικά) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Τρίτη, 02/12/08
Απλά υπέροχη και μαστιχωτή. Το λειωμένο τυρί απλώνεται βασανιστικά μέσα στο στόμα... Κατά τη άποψη μου αυτή η πίτα σερβίρεται καυτή!
Υλικά : (Φτιάχνει 1 κανονικού μεγέθους πυρέξ)
  • 8 έτοιμα ή σπιτικά χωριάτικα φύλλα
  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 400 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2/3 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 3 αυγά
  • Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση, ανακατεύετε τα τυριά με το μαϊντανό, τα αυγά χτυπημένα και το αλατοπίπερο. Απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια 4 φύλλα, αλείφετε με καλαμποκέλαιο το μισό από κάθε φύλλο και το διπλώνετε στη μέση. Αλείφετε και το εξωτερικό μέρος που βρίσκετε από πάνω. Αλείφετε ένα πυρέξ με το καλαμποκέλαιο και βάζετε ένα φύλλο το οποίο αλείφετε και αυτό με καλαμποκέλαιο. Απλώνετε δύο διπλωμένα φύλλα και ακολούθως ένα απλωμένο που το αλείφετε και αυτό με το καλαμποκέλαιο. Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τα κάτω φύλλα να σκεπάζουν τη γέμιση. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα φύλλα. Ένα ολόκληρο, δύο διπλωμένα, ένα ολόκληρο. Γυρίζετε τα φύλλα προς το κάτω μέρος του πυρέξ.Αλείφετε όλη την επιφάνεια με το καλαμποκέλαιο και τη χαράζετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 10217
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 15/01/12 )