Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μελιτζάνες με ρικότα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Τετάρτη, 03/12/08
Η συνταγή αυτή είναι μια παραλλαγή μιάς συνταγής που είχα δει στο food channel
Υλικά
  • 4 μελιτζάνες μεγάλες
  • 4 ντομάτες μεγάλες ή 1 κουτί ντοματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
  • 1 κεσεδάκι ρικότα (ιταλικό τυρί σε κρεμώδη μορφή)
  • 1 αυγό
  • δυόσμος
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν (τουλάχιστον 2 ώρες).
  • Τσιγαρίζουμε το σκορδάκι και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε. Αλατοπιπερώνουμε. Φτιάχνουμε μια σάλτσα παχύρευστη (προσοχή καθόλου νερό).
  • Σε ένα ταψί στρώνουμε τις μελιτζάνες, από πάνω την σάλτσα και μετά ξανά μελιτζάνες.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ την ρικότα, το αυγό, τον δυόσμο και την κρέμα γάλακτος.
  • Στρώνουμε το μίγμα πάνω στις μελιτζάνες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5503
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 14-03-2010 15:45
 
Νόστιμη συνταγή, μόλις την δοκίμασα.
 
kate

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 27/04/10 )