Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουραμπιέδες αμυγδάλου Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Mary   
Πέμπτη, 18/12/08
Κουραμπιέδες

Είναι η στάνταρ συνταγή που κάνω κάθε χρόνο. Η διαφορά της από της άλλες είναι ότι το αμύγδαλο μπαίνει ολόκληρο και αρωματίζεται με τσίπουρο.

Υλικά
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 350 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 200 γρ. φυτίνη
  • 3 βανίλιες
  • 150 γρ. τσίπουρο
  • 500 γρ. αμύγδαλα (όχι ξεφλουδισμένα) καβουρντισμένα
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη
  • ανθόνερο ή ροδόνερο
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
Κουραμπιέδες
Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν μαζί σε μια λεκάνη.

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τις ζάχαρες, τα βούτυρα, τις βανίλιες και το τσίπουρο και τα χτυπάτε αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.

Κουραμπιέδες

Προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύεται. Αρχίζετε να ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πάρετε μια ζύμη μαλακή.

Είναι αρκετά δύσκολη η διαδικασία αυτή γιατί τα αμύγδαλα είναι σαν πέτρες μέσα στο ζυμάρι (τα χεράκια θα πονέσουν λίγο!).

Κουραμπιέδες

Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλετε και τους τοποθετείτε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα (για να μη πλένουμε και λαμαρίνες στο τέλος).

Ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ακριβώς.Τους αφήνετε να κρυώσουν, ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με άχνη.

Κουραμπιέδες

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 20923
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 19-12-2008 09:27
 
Μαιρούλα και του χρόνου!Τέλειοι φαίνοντε και σίγουρα θα είναι. :zzz
 
atalanth
2. 19-12-2008 10:40
 
Και του χρόνου Μαίρη!! Φυτίνη και τσίπουρο ε? Εγώ τους φτιάχνω με βούτυρο γάλακτος. Πρωτότυπη συνταγή. Καλές γιορτές.
 
rena
3. 19-12-2008 12:29
 
Ρένα μου αν πρόσεξες και γω βάζω βούτυρο γάλακτος. Απλά επειδή προτιμώ το αιγοπρόβειο και όχι το αγελαδινό νομίζω ότι είναι πιο έντονη η μυρωδιά του και το «νοθεύω» και με λίγη φυτίνη. :)
 
Mary
4. 20-12-2008 08:39
 
Αυτό το έκανα και εγώ Μαίρη δλδ βούτυρο και φυτίνη(συμβουλή της μαμάς) :grin αλλά εγώ έβαλα κονιάκ αντί για τσίπουρο.
 
atalanth
5. 18-12-2009 14:22
 
Εκανα τους κουραμπιέδες σου χθές Μαιρούλα μου :) , νοστιμότατοι όντως :zzz αλλά για εξήγησέ μου βρε θηρίο:τόσα πολλά αμύγδαλα πώς τα μοιράζεις ισομερώς στο πλάσιμο :? Εμένα μου έγιναν πολλά αμύγδαλα με ολίγον από ζύμη κουραμπιέ το κάθε κομάτι :grin 
Ολόψυχα σου εύχομαι Καλές Γιορτές!
 
joannoula
6. 18-12-2009 14:32
 
:grin :grin :grin :grin :grin :grin  
Μ’ άρεσε το σχόλιο: Αμύγδαλα με ολίγον από ζύμη... 
Ιωάννα η ζύμη μου είναι ακριβώς όπως την βλέπεις στις φωτό (αν κάνεις κλικ πάνω στην φωτογραφία του ζυμαριού, θα την δεις και μεγαλύτερη). Είναι όντως πολύ το αμύγδαλο και αρκετά ζόρικο να το ζυμώσεις αλλά δε νομίζω ότι έχει ολίγον από ζύμη. :grin Αν σε δυσκόλεψε πολύ, την επόμενη φορά βάλε λιγότερα. Τα αμύγδαλα δεν αλλάζουν τη γεύση τους! 
Καλές Γιορτές και πολλά φιλιά!
 
Mary
7. 21-12-2012 17:57
 
Μύρισε το σπίτι Χριστούγεννα!! Μόλις φούρνισα τους κουραμπιέδες και είναι πραγματικά υπέροχοι!! Εγω ετοίμασα πρώτα τη ζύμη και όταν έπλαθα τα μπαλάκια έβαζα και ένα ή δύο αμύγδαλα μέσα. Μου φάνηκε πιο εύκολο και έγιναν μούρλια!! Καλά Χριστούγεννα!!!
 
dmt

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 16/12/12 )