Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοπεγχάγη γλυκό Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από melita   
Πέμπτη, 25/12/08
2e4gpvq_400
φωτογραφίες από το μέλος : Mary
Υλικά:
  • 500 γρ φύλλο (που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε μπακλαβά κτλ)
  • 1 βιτάμ ή φυτίνη
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κούπες αμύγδαλα ή καρύδι
  • 6 αυγά
  • 1-2 κουταλάκια κανέλα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
Εκτέλεση
  • Κοπανίζουμε τα αμύγδαλα.
  • Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το μπέικιν και την κανέλα σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ με τα αμύγδαλα και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά-λίγη μαρέγκα κ.ο.κ. και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Στρώνουμε τα μισά φύλλα ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε.
  • Βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω και κόβουμε από πάνω.
  • Ραντίζουμε με λιωμένη φυτίνη.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου
Για το σιρόπι χρειαζόμαστε:
  • 3 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 2 1/2 κούπες νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
Καλή σας επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 22364
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 20-10-2009 22:23
 
Πολύ ωραία η κοπεγχάγη σου Μελίτα. Σου βάζω φωτό μιας και την έφτιαξα για την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Τη συνόδεψα με παγωγό μαστίχα.
 
Mary
2. 04-01-2009 18:32
 
Μαιρη μου σε ευχαριστω πολυ για το σχολιο και ειδικα για την φωτογραφια. 
Η μαστιχα του παει πολυ!!!! 
Φιλακια!!!
 
melita
3. 26-01-2012 23:19
 
Αγαπημένο γλυκό, χρόνια τώρα, αν και δεν το έχω φτιάξει ποτέ. Φαίνεται μπελαλίδικο.
 
Lily74

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 22/11/12 )