Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σολωμός με μους τυριών Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Marinaki   
Σάββατο, 03/01/09
100_0996_400
Υλικά
  • 6 φύλλα ζελατίνας
  • 200 γραμμ. Ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι
  • 200 γραμμ. Κατίκι.
  • 200 γραμμ. Μασκαρπόνε
  • 2 πιπεριές φλωρίνης (από βαζάκι)ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχινόπρασο (τσάιβς)-αν βρούμε, εγώ το έφτιαξα χωρίς αυτό
  • Αλατοπίπερο (θέλει αρκετό αλάτι γιατί να τυριά αυτά είναι σχετικά ανάλατα)
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • Μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 500-600 γραμμ. Λεπτές Φέτες καπνιστού σολωμού
Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά καλά με ένα κουτάλι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.
  • Σε μισό φλιτζάνι χλιαρού νερού διαλύουμε τις ζελατίνες και το ρίχνουμε στο μείγμα των τυριών. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Σε ένα μακρόστενο μπολ χωρητικότητας 1 κιλού βάζουμε διάφανη μεμβράνη (καλύπτουμε τα τοιχώματα και φροντίζουμε να εξέχει και λίγο ώστε να μπορέσουμε μετά να την τραβήξουμε στο ξεφορμάρισμα). Ντύνουμε τη μεμβράνη με φέτες σολωμού και φροντίζουμε να εξέχουν στα πλάγια ώστε μετά να τις γυρίσουμε και προς τα μέσα.
  • Αφού το ντύσουμε αδειάζουμε το μείγμα τυριών, γυρνάμε τις φέτες σολωμού και προσθέτουμε κι άλλες αν χρειάζεται έτσι ώστε να μη φαίνεται το τυρί. Καλύπτουμε με μεμβράνη (και καπάκι αν έχουμε) το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες ή από την προηγούμενη.
  • Γαρνίρουμε με λεπτές φέτες λεμονιού δεντρολίβανο και πιπέρι.
Είναι εντυπωσιακό και πολύ νόστιμο!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 14917
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 03-01-2009 13:40
 
Καταπληκτικό, Μαρίνα Μπράβο!!!κι ότι έψαχνα να κάνω κάτι με το σολωμό που περίσσεψε από την πρωτοχρονιά.
 
xanthibax
2. 03-01-2009 13:47
 
Μμμμμ!!! 
Πολύ ωραίο φαίνεται Μαρινάκι! 
Σολομό τρώμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα οπότε κάθε καινούρια ιδέα είναι ευπρόσδεκτη. :)  
Θα το έφτιαχνα αμέσως αλλά μου λείπει το μασκαρπόνε. :?  
Ευχαριστούμε πολύ :zzz
 
despoinaki
3. 04-01-2009 00:06
 
Πολύ καλή συνταγή και άψογη παρουσίαση. Τη συνταγή αυτή την έχω δει σε κάποια παλιά εκπομπή μαγειρικής αλλά δεν τη θυμόμουν καθόλου. Σολομός μου έχει μείνει και μένα. Θα μαζέψω και τα τυράκια και θα την φτιάξω οπωσδήποτε.
 
Mary
4. 04-01-2009 12:33
 
Yπέροχη παρουσίαση Μαρινάκι! 
Μπράβο σου! 
Κάνω κατι παρόμοιο αλλα επειδη μου αρεσει να συνδιάζω τον σολωμό με πιο δροσερά τυριά,βάζω φιλαδέλφεια, αγγουράκια πίκλες, ξύσμα λεμονιού άνιθο και κάπαρη και φυσικά ζελατίνα όπως εσύ!
 
al1975
5. 05-01-2009 02:30
 
Eυχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!! Ωραία και η ιδέα σου για το ξύσμα λεμονιού και τον άνιθο!!
 
Marinaki
6. 11-01-2009 16:09
 
Μαρινάκι τέλειο!!! Μπράβο :zzz Θα φτιαχτεί οπωσδήποτε το επόμενο Σάββατο που έχω καλεσμένους φίλους για ένα κρασάκι :)
 
YANNA
7. 11-01-2009 18:38
 
Μαρίνα τελικά το έφτιαξα με λιγότερη δόση παίρνοντας και λίγα υλικά από τις ιδέες της Αγγελικής. 
Καταπληκτικό!και πάλι συγχαρητήρια!!!!
 
xanthibax
8. 12-01-2009 11:46
 
Ευχαριστώ!!!
 
Marinaki
9. 15-01-2009 15:24
 
φανταζει Μαρινάκι μου καταπληκτικό ! 
μάλλον θα κάνω και εγω ενα ποτ πουρι όπως έκανε και η Ξανθούλα μας. 
 
ευχαριστούμε Μαρινάκι :zzz
 
MB04
10. 15-01-2009 15:27
 
ξεχασα να ρωτήσω, κόβετε εύκολα? με πριονωτό μαχαίρι,με λάμα ή με ηλεκτρικό?
 
MB04
11. 16-01-2009 22:13
 
Εγώ με απλό μαχαίρι το έκοψα. Δεν διαλύθηκε!
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/01/09 )