Υλικά - 6 φύλλα ζελατίνας
- 200 γραμμ. Ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι
- 200 γραμμ. Κατίκι.
- 200 γραμμ. Μασκαρπόνε
- 2 πιπεριές φλωρίνης (από βαζάκι)ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχινόπρασο (τσάιβς)-αν βρούμε, εγώ το έφτιαξα χωρίς αυτό
- Αλατοπίπερο (θέλει αρκετό αλάτι γιατί να τυριά αυτά είναι σχετικά ανάλατα)
- Χυμός ενός λεμονιού
- Μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 500-600 γραμμ. Λεπτές Φέτες καπνιστού σολωμού
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά καλά με ένα κουτάλι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.
- Σε μισό φλιτζάνι χλιαρού νερού διαλύουμε τις ζελατίνες και το ρίχνουμε στο μείγμα των τυριών. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Σε ένα μακρόστενο μπολ χωρητικότητας 1 κιλού βάζουμε διάφανη μεμβράνη (καλύπτουμε τα τοιχώματα και φροντίζουμε να εξέχει και λίγο ώστε να μπορέσουμε μετά να την τραβήξουμε στο ξεφορμάρισμα). Ντύνουμε τη μεμβράνη με φέτες σολωμού και φροντίζουμε να εξέχουν στα πλάγια ώστε μετά να τις γυρίσουμε και προς τα μέσα.
- Αφού το ντύσουμε αδειάζουμε το μείγμα τυριών, γυρνάμε τις φέτες σολωμού και προσθέτουμε κι άλλες αν χρειάζεται έτσι ώστε να μη φαίνεται το τυρί. Καλύπτουμε με μεμβράνη (και καπάκι αν έχουμε) το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες ή από την προηγούμενη.
- Γαρνίρουμε με λεπτές φέτες λεμονιού δεντρολίβανο και πιπέρι.
Είναι εντυπωσιακό και πολύ νόστιμο! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 14917 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |