Υλικά:
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού άσπρο πιπέρι
- 1 φλ.καλαμποκέλαιο ή βούτυρο
- 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
- 1/2 φλ. λιωμένο ανανά
- 1 φλ. άσπρο κρασί
- 125 γρ. σταφίδες ξανθές
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1/4 κουτ.γλυκού κανέλα
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλο
- 125 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση :
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και βουτάμε στο μείγμα αυτό το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα απ όλες τις πλευρές.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο απ το λάδι και το βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ.
- Σε μωλ αναμιγνύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το λιωμένο ανανά κ το κρασί κ περιχύνουμε το κοτόπουλο.
- Από πάνω ρίχνουμε τις σταφίδες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλα και γαρύφαλο και τέλος ραντίζουμε με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
- Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς 3/4 της ώρας περίπου.
Σερβίρετε ζεστό. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7118 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |