Υλικά
- 500γρ αλεύρι ολικής (φαρίνα)
- 4 αυγά
- 250γρ βούτυρο ή ελαιόλαδο (εγώ προτίμησα ελαιόλαδο)
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- μισό κουταλάκι βανίλια
- 1 γιαούρτι 2% στραγγιστό
- 3 κουταλιές κακάο
- 50γρ γάλα
Για το γλάσο - 200γρ κουβερτούρα
- 100γρ κρέμα γάλακτος
- 100γρ γάλα
- 20γρ βούτυρο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά το χτύπημα. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και στη συνέχεια το γιαούρτι.
- Τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα.
- Βάζουμε το μισό μείγμα σε βουτυρομένη και αλευρομένη φόρμα.
- Διαλύουμε το κακάο στο γάλα και προσθέτουμε 5 κουταλιές από τη ζύμη.
- Βάζουμε το σοκολατένιο μείγμα στη φόρμα και από επάνω το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Αν θέλουμε ρίχνουμε από επάνω σοκολατένιο γλάσο.
Για το γλάσο
- Βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα ώσπου να λιώσει και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
- Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει και το περιχύνουμε το κέικ.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 13986 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |