Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Ταλιατέλες ογκρατέν με σολωμό και μπρικ
Ταλιατέλες ογκρατέν με σολωμό και μπρικ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Πέμπτη, 15/01/09
_______017_400
Υλικά :
  • 500 γρ. ταλιατέλες με αυγά
  • 1 lt. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. σολομός καπνιστός
  • 5-6 κ.σ μπρικ
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
  • 250 γρ. Regato kerrygold250 γρ. Edam / Emmental
  • 50 γρ. κασέρι πικάντικο3-4 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κ.σ βούτυρο φρέσκο
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • Αλάτι/ πιπέρι
Υλικά :
  • Κόβουμε με το χέρι το σολομό. Σοτάρουμε σε 1 κ.σ βούτυρο τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το σολομό. Σβήνουμε με τη βότκα.
  • Τρίβουμε τα τυριά.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, προσθέτοντας τον άνηθο και το μπρικ.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο νερό με 1½ χούφτα χοντρό αλάτι. Τα στραγγίζουμε και τα βουτυρώνουμε σε 1 κ.σ καυτό βούτυρο._______018_400
  • Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα τυριών - σολομού. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ και ρίχνουμε το τρίμα φρυγανιάς. Κάνουμε κυκλικές κινήσεις για να πάει παντού η φρυγανιά. Αφαιρούμε ότι περισσεύει.
  • Αδειάζουμε το μείγμα και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος προσεκτικά να πάει σε όλο το μήκος του πυρέξ.
  • Πασπαλίζουμε με το κασέρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.

Μία συνταγή που εμπνεύστηκα για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 13832
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 16-01-2009 20:05
 
αχχχχχχ με πρόλαβες Χριστίνη μου. Είδα σχεδόν την ίδια συνταγή στο food channel (η διαφορά ήταν ότι ο σεφ εκεί χρησιμοποιούσε διαφορετικά τυριά), την σημείωσα, την δοκιμάσαμε, ενθουσιαστήκαμε οικογενειακώς και έλεγα να την δημοσιεύσω. Είναι πολύ νόστιμη. Μπράβο σου !!!
 
GIANNAKOPOULOU

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/02/12 )