Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φιλέτο με Drambuie Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Σάββατο, 17/01/09
__bourbon_400

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ Drambuie
  • 2 κ.σ μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κ.σ γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • 1 κ.σ Terryiaki sauce
  • 1 κ.γ νιφάδες τσίλι
  • 1 κ.σ βούτυρο φρέσκο
  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατεύουμε καλά το Drambuie, τη μουστάρδα, τη γλυκιά σάλτσα τσίλι, το Terryiaki sauce και τις νιφάδες τσίλι. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια φιλέτου και τα βάζουμε μέσα στη μαρινάδα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Στραγγίζουμε τα φιλέτα και φυλάμε τη μαρινάδα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει. Σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν ή ανάλογα με το πώς μας αρέσουν ψημένα. Αφαιρούμε από το σκεύος και προσέχουμε να παραμείνουν ζεστά. Στο σκεύος που σοτάραμε τα φιλέτα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει ρίχνουμε τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα φιλέτα. Σερβίρουμε με πουρέ.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9136
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 19-01-2009 11:59
 
Πολύ νόστιμο το βρίσκω Κριστίν. Μήπως όμως θα μπορούσα να αντικαταστήσω τις νιφάδες τσίλι με μπούκοβο? Αν ναι σε τι ποσότητα? Ένα κουταλάκι μήπως βγει πολύ καυτερό?
 
Mary
2. 20-01-2009 01:06
 
Ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ελαφρώς καυτερή. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις μικρότερη ποσότητα για να είναι απλά πικάντικο. Καλή επιτυχία!!!!
 
KristineS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 08/02/15 )