Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Φιλετίνια γαλοπούλας με μανιτάρια και πιπεριές
Φιλετίνια γαλοπούλας με μανιτάρια και πιπεριές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 18/01/09
___2_640x480_400
Υλικά
  • 1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας
  • ½ ποτήρι λάδι
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα μανιτάρια
  • 3 πιπεριές (κόκκινες κίτρινες πράσινες)
  • 2-3 καρότα
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 ποτήρι κρασί
  • Λίγο κονφλάουρ για το δέσιμο της σάλτας.
  • Για όσους τους αρέσει μια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
  • Κόβουμε το φιλέτο σε μικρές λωρίδες και το βάζουμε με το λάδι σε κατσαρόλα να σοταριστεί ελαφρά.
  • Σβήνουμε με το κρασί κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.
  • Ανακατεύουμε προσεκτικά και προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν κοντεύει να είναι έτοιμο προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βράζουμε για λίγο ακόμη ίσα ίσα να μαλακώσουν οι πιπεριές.
  • Αδειάζουμε το φαγητό με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και δένουμε τη σάλτσα με το κονφλάουρ.
  • Όποιος θέλει προσθέτει κρέμα γάλακτος στη σάλτσα και βράζει λίγο να δέσει.
  • Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
  • Συνοδεύεται με πιλάφι και άσπρο κρασί.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 15132
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 19-01-2009 16:34
 
Λοιπόν αύτό θα είναι σήμερα το φαγητό μας. Μπράβο Ξανθή
 
GIANNAKOPOULOU
2. 21-11-2009 20:17
 
μόλις το βρήκα και νομίζω οτι θα το δοκιμάσουμε άυριο Ξανθή μου φαίνεται καταπληκτικό :eek :eek
 
mariaZ
3. 21-11-2009 20:40
 
Μαρία να το δοκιμάσετε είναι όντως πολύ ωραίο εγώ το έχω κάνει σε γιορτινό τραπέζι κι άρεσε πολύ!! 
Ευχαριστώ!1
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 05/05/10 )