Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
Πίτσα Νο.05 (με σάλτσα ελιάς και σουτζούκι) |
Έχει υποβληθεί από KristineS | ||||
Τρίτη, 20/01/09 | ||||
Υλικά (για ορθογώνιο ταψί 20x30 εκ.) Για τη ζύμη
Για τη σάλτσα
Για την πίτσα
Εκτέλεση Για τη ζύμη Τοποθετούμε τη μαγιά, το νερό, το βιτάμ, το αλάτι, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο μέσα στον κάδο του μίξερ με το γάντζο και τα δουλεύουμε στην 1η ταχύτητα για 2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τις. Προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα, δουλεύοντας αρχικά στην 1η ταχύτητα για 4 λεπτά και στη συνέχεια στη 2η ταχύτητα, μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση του όλου μείγματος, δηλ. πρέπει η ζύμη να κορδάρει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Τοποθετούμε τη ζύμη τις πίτσας πάνω στον πάγκο, τον οποίο τον έχουμε λαδώσει ελαφρώς, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια των 200 – 250 γρ. Την κάνουμε μπαλάκια, τα λαδώνουμε λίγο στην επιφάνειά τις, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά περίπου να ξεκουραστούν. Τοποθετούμε τη ζύμη μέσα στο ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρώς με τη βοήθεια τις πινέλου και πιέζουμε τη ζύμη με τη βοήθεια των δακτύλων να απλωθεί σε όλη την εσωτερική επιφάνεια και στα πλαϊνά τις φόρμας. Για τη σάλτσαΑδειάζουμε την κονσέρβα με τα ντοματάκια σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με το χέρι. Αφαιρούμε τα σκληρά κομμάτια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε τις ελιές και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Για την πίτσα Με ένα πινέλο απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη σάλτσα και την πασπαλίζουμε με 1 κ.σ τυρί τριμμένο για να δέσουν τα υλικά. Απλώνουμε το ζαμπόν και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για ½ ώρα. Μυστικά Προσοχή τη μαγιά τη λιώνουμε στο νερό, πριν τοποθετήσουμε τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος μέσα στον κάδο του μίξερ. Συνήθως χρησιμοποιώ 2-3 κομμάτια ζύμης ανάλογα με το πόσο χοντρή θέλω τη βάση. Τα κομμάτια που περισσεύουν τα βάζω σε μεμβράνη, τα τοποθετώ στην κατάψυξη και τα χρησιμοποιώ με τον ίδιο τρόπο αφού πρώτα τα έχω ξεπαγώσει. Αν κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα σάλτσας μπορείτε να τη διατηρήσετε πολύ καιρό αν την κλείσετε σε αποστειρωμένα βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς (πλένουμε καλά τα βαζάκια και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά). Αφού ετοιμάσετε την πίτσα, αν την τυλίξετε με μεμβράνη μπορείτε να τη φυλάξετε στην κατάψυξη. Προσπαθήστε η σάλτσα να μην ακουμπήσει τα τοιχώματα της πίτσας γιατί θα καεί και θα πικρίσει. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 13478 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 23/05/10 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 25/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023