Υλικά
- 4 μικρά στήθη κοτόπουλου
- 8 φέτες μπέϊκον
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε κόκκους
- 1 κουταλάκι του γλυκού πράσινο πιπέρι σε κόκκους
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι σε κόκκους
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
- 1 φλυτζάνι του καφέ κρέμα γάλακτος
- 1 νεροπότηρο αφρώδες κρασί
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα τυλίγουμε το καθένα με δύο φέτες μπέϊκον. Τα στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέσα σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε μέσα τα 4 στήθη με τα πιπέρια μέχρι το μπέϊκον να γίνει ροδοκόκκινο.Τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά, βγάζουμε το μπέϊκον από τα στήθη και το πετάμε.(το θέλουμε μόνο για το άρωμα) Ξαναβάζουμε τα στήθη μέσα στο τηγάνι και σβήνουμε με το αφρώδης κρασί. Αλατίζουμε ελαφρά, σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μειωθεί η σάλτσα στο 1/3.Τέλος ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε την σάλτσα να πήξει.
Σερβίρεται με ρύζι ή ακόμα καλύτερα με άγριο ρύζι. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4941 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |