Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μιλφέιγ Νο.06 (με φράουλες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Δευτέρα, 26/01/09
___400_03
Αφιερωμένο εξαιρετικά στο Ρενάκι μου για να τη γλυκάνω.
Υλικά
  • 1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα
  • 350 γρ. φράουλες
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα
  • 3 κούπες γάλα φρέσκο πλήρες
  • 4 κ.σ αλεύρι
  • 4 κ.σ κορν φλάουρ
  • 5 κ.σ ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Εκτέλεση

Ψήνουμε τη σφολιάτα σε αντικολλητικό χαρτί, σε αερόθερμο φούρνο στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσει και την αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρία ίσα μέρη.

Για την κρέμα

Χτυπάμε ξεχωριστά σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι κοσκινισμένο για να μη σβολιάσει η κρέμα. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αραιώνουμε τους κρόκους με κουταλιές κρέμας μέχρι να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία.Ρίχνουμε τους κρόκους στη κρέμα και προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας (για να μην κάνει κρούστα) και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.

Κόβουμε τις φράουλες σε ροδέλες και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Σε μία πιατέλα βάζουμε ένα κομμάτι σφολιάτας, απλώνουμε τη ½ κρέμα και βάζουμε ροδέλες φράουλας. τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Θρυμματίζουμε το τρίτο φύλλο σφολιάτας και πασπαλίζουμε την κρέμα με τα θρύμματα. Κόβουμε 2 φράουλες σαν βεντάλιες και στολίζουμε το μιλφέιγ. Πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 14811
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 26-01-2009 19:01
 
Φαίνεται καταπληκτικό. Να σε ρωτήσω κάτι όμως. Η σφολιάτα φαίνεται ψημένη με ομοιογένεια. Εγώ όποτε ψήνω σφολιάτα αλλού φουσκώνει, αλλού όχι. Πως τα καταφέρνεις και είναι παντού τόσο ομοιόμορφη? και τέλεια κομμένη ? Πάντως πρέπει να είναι νοστιμότατο
 
ekaterini
2. 26-01-2009 19:30
 
Για να είμαι ειλικρινής κόβω τη σφολιάτα πριν την ψήσω και όταν την ψήνω βάζω από πάνω λαδόχαρτο με φασόλια για να μη φουσκώνει. Κάτι που ξέχασα να γράψω.
 
KristineS
3. 27-01-2009 07:42
 
παρα πολυ εντυπωσιακο!!! 
μπραβο kristineS!! 
απλα να πω οτι μπορουμε αν θελουμε την σφολιατα να την τρυπησουμε με πηρουνι πριν το ψησιμο για να μην φουσκωσει.
 
margarita79
4. 27-01-2009 13:51
 
Καλά Χριστίνη, ένα έχω να πω ...καταπληκτικο :eek
 
melita

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 22/05/10 )