Συνταγή που βρήκα σε ένα αμερικάνικο πριοδικό και έγινε από τις αγαπημένες μου
Υλικά
- 1/3 κούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουτ.σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή 1 κουτ.γλ. ξερό
- 1 κουτ. σούπας σόγια sauce
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες και χωρισμένες σε δύο μέρη
- 1/4 κουτ.γρ. τζίντζερ σκόνη
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 600 γρ. κοτόπουλο στήθος (χωρίς κόκκαλο και δέρμα) κομμένο μικρά ραβδάκια
- 1 πιπεριά jalapeno (χωρίς τους σπόρους που καίνε) κομμένη μικρά κομματάκια
- αλάτι, άσπρο πιπέρι (αν βάλετε και μάυρο δεν πειράζει)
- 1/2 κουτ. γλ. πάπρικα
- 1 κιλό ρόκα πλυμένη και στραγγισμέη από νερά
- 2 μεγάλες κόκκινες γλυκιές πιπεριές
- 1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το λεμόνι, την ζάχαρη, τον βασιλικό , τον δυόσμο, την μισή ποσότητα του σκόρδου και το τζίντζερ.Ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά-σιγά το λάδι.Όταν πήξει και ασπρίσει ελαφρά το βάζουμε στο ψυγείο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε τηγάνι και ψήνουμε με ελάχιστο λαδάκι και μέχρι να ροδοκοκκινήσει και να είναι τρυφερό. Το αλατίζουμε και του προσθέτουμε την πάπρικα και το υπόλοιπο σκόρδο. Το σκεπάζουμε και με σβηστό το μάτι της κουζίνας το αφήνουμε 15'. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε την ρόκα, τιε πιπεριές κομμένες ραβδάκια καθώς και την καυτερή πιπερίτσα, από πάνω το κοτόπουλο και περιχύνουμε με την sauce. Καλή σας όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7705 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |