Έχει υποβληθεί από Marinaki
|
Παρασκευή, 30/01/09 |
Για τους λάτρεις της πιπεριάς. Συνταγή Μαμαλάκη από κάποια ταξίδι του στην Ανατολή. Συνοδεύει εξαιρετικά ρύζι. Στη φωτογραφία έχω προσθέσει και κομμάτια βραστού κοτόπουλου και ρύζι.Υλικά
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 πιπεριές κέρατο
- 4 φρέσκα κρεμμύδια
- μαύρες σταφίδες
- 1 ½ φλιτζάνι του καφέ λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
- 3-4 κ. σ. ξύδι
- 3 κ. γλυκού ζάχαρη
- λίγο κύμινο
- λίγο μαύρο πιπέρι
- χοντρό αλάτι
- νερό όσο χρειαστεί
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια
- Βάζετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι, μαζί με λίγο νερό για να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε τις πιπεριές και τις σταφίδες και αφήνετε να τραβήξουν τα υλικά το νερό.
- Αφού "πιούν " το νερό, προσθέτετε το λάδι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε και το σκόρδο, αφήνοντας για λίγο τα υλικά να σωταριστούν καλά.
- Προσθέτετε στο τηγάνι τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο με νερό, το κύμινο, το μαυροπίπερο, το αλάτι το ξύδι και τη ζάχαρη ανακατεύοντας διαρκώς. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα νερό. Αφήνετε την ταπενάντ να βράσει για περίπου 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 10655 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 05/11/09 )
|