Αυτή είναι μια συνταγή από τα φαγητά που φάγαμε στο πρόσφατο ταξίδι μας στην Αγγλία μαγειρευμένο από την Ania την οποία κι ευχαριστώ που μας την παραχώρησε!! Υλικά
- 1 πάπια μετρίου μεγέθους περίπου 1-1 ½ κιλά
- 4 πορτοκάλια
- 2 κουταλιές βούτυρο
- Αλάτι πιπέρι
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1 κουταλιά σούπας κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 3-4 κουταλιές σούπας λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση - Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και βάζουμε τις φλούδες να βράσουν με λίγο νερό για 20 λεπτά.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά την πάπια. Αλατοπιπερώνουμε (το αλάτι όχι πολύ σε αυτή τη φάση) και γεμίζουμε την κοιλιά της με τα ¾ από τις φλούδες πορτοκαλιού. Την αλείφουμε με τη μια κουταλιά βούτυρο και την βάζουμε σε πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με το ένα φλιτζάνι του ζωμού κοτόπουλου.
- Ψήνουμε την πάπια για 1 ώρα γυρίζοντας την κατά διαστήματα και περιχύνοντας την με το ζωμό .
- Ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι και την αφήνουμε να ψηθεί ακόμη 15 λεπτά.
- Στο διάστημα που η πάπια μας ψήνεται σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ξύδι και τη ζάχαρη και βράζουμε 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό του κοτόπουλου ανακατεύοντας και τις υπόλοιπες φλούδες πορτοκαλιού.
- Βράζουμε για λίγο και τέλος προσθέτουμε την άλλη κουταλιά από το βούτυρο το κρασί και το λικέρ πορτοκάλι.
- Περιχύνουμε την πάπια με τη σάλτσα αυτή και σερβίρουμε γαρνίροντας την με φέτες από πορτοκάλι.
- Τη συνοδεύουμε με κόκκινο λάχανο που θα σας δώσω σε άλλη συνταγή.
Καλή επιτυχία. Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 17688 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |