Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παραδοσιακά και Εποχιακά arrow Τσουρέκι με λευκή σοκολάτα αρωματισμένη με λεμόνι
Τσουρέκι με λευκή σοκολάτα αρωματισμένη με λεμόνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Δευτέρα, 09/02/09
Το έχω ξαναπεί οτι οι ζύμες είναι η αδυναμία μου. Αυτό το τσουρέκι είναι ιδανικό για να συνοδέψει τσάι...
Υλικά:
  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη (χρησιμοποιώ μια μεγάλη κούπα του νεσκαφέ που την μέτρησα ακριβώς 250ml)
  • 1 βανίλια και 1/2 κουτ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 75γρ βούτυρο
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 2 αυγά θερμοκρασία δωματίου
Για την επικάλυψη:
  • 250γρ λευκή σοκολάτα
  • 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1κουτ.σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • Αμύγδαλο εφιλέ.
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο για να λειώσει - να μην κάψει – αν κάψει αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά με το γάντζο του μίξερ, να γίνουν μια μάζα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Πρέπει να είναι ζύμη όχι πολύ σφικτή, που να κολλάει σχεδόν στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι παραπάνω. Αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Ξαναζυμώνουμε, βουτυρώνουμε τον πάγκο και τα χέρια και πλάθουμε ένα μπαστούνι που το τυλίγουμε σε σαλιγκάρι και το βάζουμε στο καλυμένο με χαρτί ψησίματος ταψί. Αφήνουμε να ξαναφουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, το βάζουμε σε κρύο φούρνο στην κάτω θέση του φούρνου και ανάβουμε στους 180, αντιστάσεις πάνω κάτω. Ψήνουμε για 35’-40’ από την στιγμή που ανάβουμε το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπαιν μαρί μαζί με το βούτυρο και το ξύσμα. Μόλις κάψει και λειώσει το βούτυρο, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε να λειώσει και να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Καλύπτουμε το τσουρέκι. Πασπαλίζουμε και με αμύγδαλο εφιλέ. (στη φωτό παρέλλειψα το αμύγδαλο γιατί δεν αρέσουν στη μικρή μου τα ξένα σώματα στη σοκολάτα της)
Προσθήκη ως Αγαπημένο (35) | Εμφανίσεις: 19365
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (15)
1. 10-02-2009 12:11
 
Θα δοκιμαστεί σίγουρα μιας και οι συνταγές σου είναι εγγύηση Αρχοντία.Σε ευχαριστούμε πολύ!! :zzz
 
atalanth
2. 10-02-2009 12:27
 
Ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης!! :grin καλή επιτυχία!
 
arhontia
3. 10-02-2009 14:14
 
Πολυ ομορφο Αρχοντια θα τα καταφερω ομως με τη ζυμη;θα κανω μια προσπαθεια.
 
iwanna
4. 10-02-2009 15:10
 
Αρχοντία κορίτσι μου τι κόλαση είναι αυτή; :eek Και επειδή το τσουρέκι είναι η αδυναμία μου θα το φτιάξω το σ/κ που έχω μια συγκέντρωση με φίλες στο σπίτι :)
 
YANNA
5. 10-02-2009 15:28
 
Αρχοντία αν και δεν τα καταφέρνω ιδιαίτερα με τα τσουρέκια θα ακολουθήσω τη συνταγή σου κατά γράμμα γιατί από προχτές που έγραψες ότι το φτιάχνεις περίμενα τη συνταγή.
 
xanthibax
6. 10-02-2009 16:13
 
και εγώ δεν τα καταφέρνω με τα τσουρέκια Αρχοντία, αλλά αυτό είναι μεγάλη πρόκληση :zzz
 
ekaterini
7. 10-02-2009 16:20
 
Παιδιά δεν είναι δύσκολη ζύμη: Όλα μαζί στον κάδο, ζύμωμα με το γάντζο του μίξερ. Σκεπάζουμε με πετσέτα και βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσε. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από τον καιρό, αλλά επειδή δεν έχω υπομονή, ή βάζω μια πετσέτα προσώπου διπλωμένη πάνω στο καλοριφέρ και ακουμπάω εκεί τον κάδο, ή ζεσταίνω το φούρνο για 3 λεπτά στους 50 βαθμούς και το βάζω εκεί. Μεταφέρουμε στο ταψί, ξαναφουσκώνει και ψήνουμε όχι σε προθερμασμένο φούρνο. Ανεβαίνοντας η θερμοκρασία φουσκώνει κι άλλο - μην φοβηθείτε, δεν θα εκραγεί! Για αυτήν τη δόση χρησιμοποίησα ταψί 24cm και το τσουρέκι έφτασε σε 11cm ύψος. Σα μπόμπα έγινε, και πολύ αφράτο.
 
arhontia
8. 10-02-2009 17:32
 
Ελα ρε! Τι πράμα είναι τούτο!!! (συγνώμη για το ρε, καταλαβαίνετε φαντάζομαι το ύφος)
 
Nena
9. 10-02-2009 17:43
 
Έστειλα ένα άρθρο με μερικά tips για τις ζύμες με μαγιά. Ελπίζω να το βρείτε χρήσιμο! 
Τελικά μια εικόνα αξίζει πράγματι όσο 1000 λέξεις έτσι;
 
arhontia
10. 10-02-2009 22:30
 
Αρχοντία, το έφτιαξα με έπιασε το πείσμα μου αλλά δεν βρήκα άσπρη σοκολάτα κι έτσι βγήκε κάποιο άλλο αποτέλεσμα εξίσου καλό.Το ζύμωσα στον κάδο του ψωμιού εύκολα και έγινε πολύ ωραίο!!!Να είσαι καλά να μας δίνεις πάντα ωραία πράγματα!!! 
 
xanthibax
11. 10-02-2009 23:00
 
Επειδή και εμένα δεν μου πετυχαίνουν ποτέ τα τσουρέκια, θα κάνω μια προσπάθεια και ο θεός βοηθός.Αν όμως πετύχει Αρχοντία θα σε ευγνωμονώ μια ζωή γιατί είναι η αδυναμία μας και έτσι πάντα τα αγοράζουμε.
 
Line
12. 11-02-2009 08:37
 
Με το λεμονάκι του... ό,τι πρέπει για τσάι, έχεις δίκιο. Φαίνεται και πολύ αφράτο!
 
elie
13. 13-02-2009 23:45
 
Αρχοντία πρώτη φορά που μου πέτυχε τσουρέκι, έγινε υπέροχο. Σ' ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ. :zzz
 
Line
14. 25-04-2010 20:24
 
φαινεται πολυ ωραιο,αλλα θα προτιμουσα την λευκη σοκολατα χωρις το λεμονι.... 
παρ'ολα αυτα μπραβο σου!!!!!!!!!!!!
 
whitechocolate
15. 02-01-2013 11:44
 
τι έκανα λάθος ή άχρηστη??? :cry :cry :cry  
το ζύμωσα στο μίξερ, φουσκωσε μια χαρά. το ξαναζυμωσα στο χέρι αυτή τη φορά με βουτυράκι λιωμενο στο χερι (ζωικό βουτυρο έβαλα οχι μαργαρίνη) 
φουσκωσε μια χαρά. το έψησα αντιστάσεις πανω κατω στους 180 για 30 λεπτα και μου βγηκε σκληρο.... 
τι εκανα λαθος η χαζη?
 
elenidek

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 26/03/10 )