Το έχω ξαναπεί οτι οι ζύμες είναι η αδυναμία μου. Αυτό το τσουρέκι είναι ιδανικό για να συνοδέψει τσάι...
Υλικά:
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια μαγιά
- 1/2 κούπα ζάχαρη (χρησιμοποιώ μια μεγάλη κούπα του νεσκαφέ που την μέτρησα ακριβώς 250ml)
- 1 βανίλια και 1/2 κουτ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 75γρ βούτυρο
- 1/2 κούπα γάλα
- 2 αυγά θερμοκρασία δωματίου
Για την επικάλυψη:
- 250γρ λευκή σοκολάτα
- 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
- 1κουτ.σούπας βούτυρο
- 1 κουτ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
- Αμύγδαλο εφιλέ.
Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο για να λειώσει - να μην κάψει – αν κάψει αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά με το γάντζο του μίξερ, να γίνουν μια μάζα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Πρέπει να είναι ζύμη όχι πολύ σφικτή, που να κολλάει σχεδόν στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι παραπάνω. Αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Ξαναζυμώνουμε, βουτυρώνουμε τον πάγκο και τα χέρια και πλάθουμε ένα μπαστούνι που το τυλίγουμε σε σαλιγκάρι και το βάζουμε στο καλυμένο με χαρτί ψησίματος ταψί. Αφήνουμε να ξαναφουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, το βάζουμε σε κρύο φούρνο στην κάτω θέση του φούρνου και ανάβουμε στους 180, αντιστάσεις πάνω κάτω. Ψήνουμε για 35’-40’ από την στιγμή που ανάβουμε το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπαιν μαρί μαζί με το βούτυρο και το ξύσμα. Μόλις κάψει και λειώσει το βούτυρο, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε να λειώσει και να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Καλύπτουμε το τσουρέκι. Πασπαλίζουμε και με αμύγδαλο εφιλέ. (στη φωτό παρέλλειψα το αμύγδαλο γιατί δεν αρέσουν στη μικρή μου τα ξένα σώματα στη σοκολάτα της) Προσθήκη ως Αγαπημένο (35) | Εμφανίσεις: 19365 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |