Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χταπόδι στη χόβολη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Kostas68   
Παρασκευή, 13/02/09
xtapodi_sti_xoboli_400
Υλικά
  • 1 Χταπόδι ολόκληρο, καθαρισμένο, πλυμένο, στραγγισμένο
  • μερικές πατάτες καλά πλυμένες, με τη φλούδα
  • μερικά μεγάλα κρεμμύδια με τα φλούδια
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι και λεμόνι
  • λαδόκολλες, αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
  • Τυλίγουμε καλά το χταπόδι σε 2-3 φύλλα λαδόκολλας και μετά σε αλουμινόχαρτο. Το ίδιο και τα υπόλοιπα , μια μια τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο.
  • Τα θάβουμε όλα στη χόβολη και αφήνουμε να ψηθούν για 1 ώρα οι πατάτες, 1 ώρα για κάθε κιλό το χταπόδι.
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες.
  • Σερβίρουμε το χταπόδι με το ζουμί του που έχει μείνει μέσα στη λαδόκολλα, με τις πατάτες και τα κρεμμύδια γύρω γύρω, ρίχνουμε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λαδολέμονο.
  • Κρασί ροζέ Ακακίες.

Εγώ ήξερα την ξερή ρίγανη, τώρα η Αρχοντία βάζει φρέσκια ρίγανη και θυμάρι από κάτι γλαστράκια που έχει. Πιο καλή είναι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 12581
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 16-02-2009 12:23
 
Παιδιά βάλτε 3-4 χταπόδια στη χόβολη και έρχεται σύσσωμο το Μασα εκδρομή, για δοκιμή και γνωριμία :)  
Το φαντασιώνομαι αυτό το χταποδάκι :upset
 
sgr
2. 16-02-2009 16:01
 
ΜΜΜΜ πολυ νοστιμο Κωστα :eek :eek :eek .Μπραβο σου!!!
 
melita
3. 16-02-2009 19:43
 
& λίγες ελίτσες & τσιπουράκι ή ρακή... και είμαστε πλούσιοι:)
 
Ranja
4. 16-02-2009 21:50
 
...και καλοφαγάδες γιατί ψήνεται στο ζουμί του, και μόνο του γίνεται, και πολλά κουζινικά δε λερώνουμε... εργένικα φαγητά.
 
kostas68
5. 17-02-2009 00:11
 
Μιαμ μιαμ με ουζάκι θα είναι καταπληκτικό. :zzz
 
Line
6. 02-03-2009 22:25
 
Προστέθηκε φωτογραφία και διευκρίνηση για το χρόνο ψησίματος του χταποδιού. 
Ήταν κατά κοινή ομολογία, μακράν ο καλύτερος μεζές στο καθαροΔευτεριάτικο τραπέζι μας.
 
kostas68

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )