Έχει υποβληθεί από Kostas68
|
Παρασκευή, 13/02/09 |
Υλικά - 1 Χταπόδι ολόκληρο, καθαρισμένο, πλυμένο, στραγγισμένο
- μερικές πατάτες καλά πλυμένες, με τη φλούδα
- μερικά μεγάλα κρεμμύδια με τα φλούδια
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι και λεμόνι
- λαδόκολλες, αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση - Τυλίγουμε καλά το χταπόδι σε 2-3 φύλλα λαδόκολλας και μετά σε αλουμινόχαρτο. Το ίδιο και τα υπόλοιπα , μια μια τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο.
- Τα θάβουμε όλα στη χόβολη και αφήνουμε να ψηθούν για 1 ώρα οι πατάτες, 1 ώρα για κάθε κιλό το χταπόδι.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες.
- Σερβίρουμε το χταπόδι με το ζουμί του που έχει μείνει μέσα στη λαδόκολλα, με τις πατάτες και τα κρεμμύδια γύρω γύρω, ρίχνουμε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λαδολέμονο.
- Κρασί ροζέ Ακακίες.
Εγώ ήξερα την ξερή ρίγανη, τώρα η Αρχοντία βάζει φρέσκια ρίγανη και θυμάρι από κάτι γλαστράκια που έχει. Πιο καλή είναι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 12581 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )
|