Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Tarte Tatin Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από stamkoz   
Κυριακή, 15/02/09
dsc00166_400_01
Υλικά
  • 1 κιλό μήλα
  • 150γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • βούτυρο
  • 1 φύλλο σφολιάτα
Εκτέλεση
  • dsc00167_400_01Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα 4.
  • Πέρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε και απλώνουμε την ζάχαρη την οποία έχουμε αναμείξει με την βανίλια.
  • Πάνω από τη ζάχαρη τοποθετούμε τα μήλα δίπλα δίπλα.
  • Βάζουμε το ταψί πάνω στο μάτι της κουζίνας για περίπου 15 λεπτά ώσπου να καραμελώσει ζάχαρη.
  • Μετά βάζουμε την σφολιάτα επάνω απο τα μήλα και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μετά κατεβάζουμε στους 70 και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά ώσπου να ροδίσει η σφολιάτα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά και αναποδογυρίζουμε την τάρτα προσεκτικά.
  • Σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος.
Καλή επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 11598
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 17-02-2009 13:35
 
πολυ ωραια και νοστιμη φαινεται!!! 
μπραβο!!
 
margarita79
2. 17-02-2009 14:12
 
Ζωή βάλθηκες να μας παχύνεις!!! Αν κι αυτό μάλλον είναι διαιτητικό!!Μπράβο!!
 
xanthibax
3. 18-02-2009 00:00
 
Πολύ καλό και νόστιμο. :zzz
 
Line
4. 18-02-2009 10:13
 
Είναι ωραία και εύκολη συνταγή. Πρώτη φορά την έφαγα στο Παρίσι. Εκεί όπου και να βρεθείς το έχουν αυτό το γλυκό. 
Αν βάλουμε λιγότερο βούτυρο ίσως να είναι διαιτητική :)
 
stamkoz
5. 05-03-2009 10:37
 
πω πω εμένα η μητέρα μου κάνει μια παρόμια Γαλλική συνταγή όπως είπε και ο Stamkoz αλλά είναι δύσκολη και καταναλώνεται άμεσα οπότε την κρατάει για ειδικές περιστάσεις μιας και δουλεύει αλλά η συνταγούλα σου φαίνεται εξαιρετική και εύκολη!Θα της την προτίνω!!
 
peloukos
6. 05-03-2009 10:38
 
να σε ρωτήσω με αχλάδια θα είναι εξήσου καλό?
 
peloukos
7. 03-01-2012 23:39
 
Φαίνεται πολύ νόστιμη πάντως!
 
Lily74

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 25/02/09 )