Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Λιγκουίνι με τόνο, σταφίδες και κουκουνάρια
Λιγκουίνι με τόνο, σταφίδες και κουκουνάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Lydia   
Τρίτη, 05/06/07
Υλικά για 4 άτομα
  • 500 γρ. Linguini Barilla
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
  • 1 φλυτζάνι του καφέ σταφίδες
  • 1 φλυτζάνι του καφέ κουκουνάρια
  • Μισή πουμαρό ή ένα ποτήρι νερού σπιτική σάλτσα ντομάτας (το καλοκαίρι)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • Ένα ποτηράκι κρασί (εγώ βάζω κόκκινο)
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρι
  • Αλάτι/ Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • Γραβιέρα Aστακού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα λαδώνουμε.
Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι με νερό και τα αφήνουμε μέχρι να φουσκώσουν. Τα στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ξεπλένουμε τον τόνο και τον αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε ελαφρώς, ρίχνουμε την σάλτσα, λίγη ζάχαρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Μετά ρίχνουμε τον τόνο, το κρασί, λίιιιιγο αλάτι, τα δαφνόφυλλα και το κουκουνάρι. Αφήνουμε 5-10 λεπτά. Τέλος ρίχουμε και τις σταφίδες και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε 2-3 λεπτά.
Σερβίρω και ρίχνω μπόλικη γραβιέρα αστακού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 7031
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 30/05/10 )