Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- Λιγότερο από 1 πακέτο αποξηραμένα φύλλα κρούστας (από την αγορά)
- ½ πακέτο βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση - Τσιγαρίζουμε σε ¼ πακέτο βούτυρο τα κρεμμύδια και το κοτόπουλο.
- Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μείνουν σε λίγο ζουμί και βούτυρο.
- Σε στρογγυλό ταψί στρώνουμε όλα τα φύλλα κρούστας αλείφοντας τα με βούτυρο.
- Στην μέση κόβουμε τα αποξηραμένα φύλλα και τα στρώνουμε.
- Πάνω από αυτά βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου ανά κομμάτι που θα κόβουμε την πίτα.
- Τέλος ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το μισό ζουμί.
- Κλείνουμε τα πλαϊνά σε πλεξουδίτσα αφού πριν τα έχουμε βουτυρώσει και έχουμε ρίξει από λίγο ζουμί που απέμεινε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω σε 170 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Για τα πρώτα 30 λεπτά καλύπτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με αλουμινόχαρτο για να μην «αρπάξουν»
Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5367 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |