Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Χωριάτικη πίτα με κρεμμύδια και κοτόπουλο (Συνταγή γιαγιάς)
Χωριάτικη πίτα με κρεμμύδια και κοτόπουλο (Συνταγή γιαγιάς) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Lydia   
Πέμπτη, 26/02/09
Υλικά
  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • Λιγότερο από 1 πακέτο αποξηραμένα φύλλα κρούστας (από την αγορά)
  • ½ πακέτο βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Τσιγαρίζουμε σε ¼ πακέτο βούτυρο τα κρεμμύδια και το κοτόπουλο.
  • Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μείνουν σε λίγο ζουμί και βούτυρο.
  • Σε στρογγυλό ταψί στρώνουμε όλα τα φύλλα κρούστας αλείφοντας τα με βούτυρο.
  • Στην μέση κόβουμε τα αποξηραμένα φύλλα και τα στρώνουμε.
  • Πάνω από αυτά βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου ανά κομμάτι που θα κόβουμε την πίτα.
  • Τέλος ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το μισό ζουμί.
  • Κλείνουμε τα πλαϊνά σε πλεξουδίτσα αφού πριν τα έχουμε βουτυρώσει και έχουμε ρίξει από λίγο ζουμί που απέμεινε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω σε 170 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Για τα πρώτα 30 λεπτά καλύπτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με αλουμινόχαρτο για να μην «αρπάξουν»

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5367
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 26-02-2009 19:27
 
πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, αλλά τι είναι τα αποξηραμένα φύλλα? :?
 
ekaterini
2. 27-02-2009 00:24
 
Πρέπει να είναι πολύ νόστιμη Λυδία. Αυτές οι συνταγές των γιαγιάδων είναι η αδυναμία μου. Δεν πρέπει να χάνονται με τίποτα. Σ΄ευχαριστώ που τη μοιράστηκες μαζί μας.
 
voula
3. 27-02-2009 09:16
 
Αν κατάλαβα καλά είναι ανοιχτή αυτή η πίτα από πάνω ? 
Τα κάτω φύλλα είναι τραγανά με τόσο ζουμί που ρίχνουμε ? 
Και όταν λες πλεξούδα τα πλαινά εννοείς τα γυρίζουμε στο πλαι ?
 
sgr
4. 27-02-2009 12:19
 
Τα αποξηραμένα φύλλά είναι φύλλα που παλιά τα στέγνωναν σε ξηλόσομπα. Τώρα τα βρήσκεις στην αγορά (Σοφοκλέους). 
Η πίτα είναι ανοιχτή από πάνω. Τα φύλλα μένουν τραγανά γιατί στην μέση είναι ξερά αλλά και ποτισμένα με το ζουμί (δεν είναι και τόσο πολύ ζουμί, είναι ένα ποτήρι νερού φαντάσου) αρά όταν θα ψιθούν θα γίνουν τέλεια! Γυρίζουμε στο πλαϊ για να γίνουν σαν πλεξούδα, ναι αυτό εννοώ.
 
Lydia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 26/02/09 )