Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Νηστίσιμα arrow Ρεβιθοκεφτέδες (τηγανητοί ή ψητοί)
Ρεβιθοκεφτέδες (τηγανητοί ή ψητοί) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 28/02/09
Υλικά
  • 300 γραμ. ρεβίθια βρασμένα και σουρωμένα λιωμένα στο μπλέντερ,
  • 1 κρεμμύδι ξερό & 1 πράσινο ψιλοκομμένα ,
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,
  • 1 αυγό,
  • 3 κουταλιές σούπας ταχίνι,
  • 200 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη ,
  • αλάτι και πιπέρι και
  • πάπρικα και ελάχιστο κοκκινοπίπερο {καυτερό – μπούκοβο},
  • κύμινο σε σκόνη και μαντζουράνα,
  • αλεύρι και λάδι Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση

Κάνω με όλα μια σφιχτή ζύμη, και πλάθω μπαλίτσες. Αν θέλω να τις τηγανίσω τις αλευρώνω, αλλιώς τις ψήνω σε ταψί με λαδόκολλα στους 180ο Κελσίου για 20 ΄ της ώρας.

Τρώγονται ζεστοί, και είναι νοστιμότατοι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9650
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 01-03-2009 17:53
 
Καλόοοοο. Πολυ καλό και άκρως νηστίσιμο.
 
Nena
2. 11-03-2009 16:51
 
να ρωτήσω κάτι τα ρεβύθια πρέπει να τα βράσω να μαλακώσουν τελείως ή να ναι και λίγο σκληρά για να πλάθονται εύκολα? πόσο τα βράζεις περίπου;
 
peloukos
3. 11-03-2009 18:24
 
σε αυτήν την συνταγή θέλουν βράσιμο, γίνονται και χωρίς αλλά να να είναι μουλιασμένα από βραδύς, και τα λιώνω στο μπλέντερ. και προσθέτω τα υλικά αλεύρι να δέσουν να γίνουν σφιχτή ζύμη. 
Αυτήν την συνταγή έτσι μου την έδωσαν. Εγώ δεν θα τα έβραζα σχδόν καθόλου. άλλωστε δεν θέλουν πολύ.
 
pastaflora
4. 16-02-2010 19:45
 
:zzz ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΗ!! 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ
 
1irene

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 09/02/10 )