Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χταπόδι σπετζοφάι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 02/03/09
Από τα τσιπουράδικα του Βόλου!
Υλικά
  • 1 χταπόδι μέτριο
  • 1 κιλό μελιτζάνες κομμένες λεπτές ροδέλες,
  • ½ κιλό πιπεριές ξεσποριασμένες , ολόκληρες ή κομμένες σε λωρίδες.
  • Λάδι ελιάς
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 ντομάτες αποφλοιωμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
  • Καθαρίζω το χταπόδι, και το βράζω με λίγο νερό σε μέτρια φωτιά για 15΄-30΄ της ώρας να μαλακώσει.
  • Το κόβω , και το σοτάρω κομματιασμένο, μόνο του.
  • Κατόπιν σοτάρω και τις μελιτζάνες και τις στραγγίζω σε ένα χαρτί απορροφητικό. Τηγανίζω ελάχιστα και τις πιπεριές στο ίδιο τηγάνι.
  • Πολτοποιώ το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σοτάρω σε λάδι για 5-6΄. Πολτοποιώ τις ντομάτες και τις προσθέτω στο κρεμμύδι.
  • Σιγοβράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα περίπου 10΄.
  • Προσθέτω το χταπόδι, την μελιτζάνας και στην συνέχεια την πιπεριά σε τρεις στρώσεις δηλαδή.
  • Προσθέτω και τον μαϊντανό στο τέλος .
  • Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 10 –15΄ακόμα , μέχρι η μελιτζάνα να απορροφήσει τα ζουμιά και το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6180
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 03-03-2009 09:38
 
Μου αρέσει σαν ιδέα έτσι το χταποδάκι.
 
sgr
2. 03-03-2009 18:59
 
Νοστιμότατο φαίνεται Αρετή. Να ξεφύγουμε και λίγο απ τα συνηθισμένα. Θα το φτιάξω σύντομα και θα σου πω εντυπώσεις ;)
 
Fey

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )