Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Σαρδέλα Γεμιστή στο τηγάνι Πεντανόστιμη!
Σαρδέλα Γεμιστή στο τηγάνι Πεντανόστιμη! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από peloukos   
Πέμπτη, 05/03/09

Αυτή είναι μια συνταγή της οικογένειας μας, η μαμά και η θεία την φτιάχνουν με μικρές διαφορές θα σας τις πω και θα δοκιμάσετε! Οι αναλογίες είναι ανάλογα τα γούστα οπότε δοκιμάστε και αλλάξτε!

Υλικά
  • 1 κιλό Σαρδέλα μεγάλη (εμείς χρησιμοποιούμε Παπαλίνα την ντόπια Σαρδέλα)
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη γέμιση

  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο ή 1 κουπα κάπαρη ψιλοκομμένη ή μισό μισό κ από τα 2 (εκέι η διαφορά μεταξύ μαμάς και θείας, η μαμά βάζει και από τα 2)
  • 4 κ.σ φρυγανιά τριμμένη

για το τηγάνι

  • 5 κ.σ λάδι
  • χυμό από 1-2 λεμόνια ανάλογα το γούστο
  • 1,5-2 κ.σ μουστάρδα ανάλογα τα γούστα και πάλι
Εκτέλεση

Αν πήρατε τα ψάρια καθαρισμένα ρίξτε τα κάτω από το νερό και ανοιξτε τες βάζοντας το μεγάλο σας δάχτυλο από το λαιμό και σπρώξτε μαλακά ώστε να ανοίξει από τον λαιμό μέχρι την κοιλιά απλά πιέστε και ακολουθήστε την φορά της ραχοκοκκαλιάς! Έτσι θα είναι "φιλεταρισμένο" δεν θέλει ξεκοκκάλισμα σαφώς μιας και είναι μικρο ψάρι! Είναι και πολύ θρεπτικό! Μην σας τρομάζει η διαδικασία μετά απο 2-3 ψαράκια θα το κάνετε τέλεια απλά προσοχή μην σας σπάσουν... Αν δεν είναι καθαρισμένα τα ψάρια πρώτα κόψτε το κεφάλι και καθαρίστε τα. Αφού τελειώσετε με το άνοιγμα των ψαριών ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ έπειτα ανακατέψτε και το αλάτι με τη ρίγανη και το πιπέρι...Φέρτε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι κοντά σας και ρίξτε το λάδι... Πάρτε τα ψαράκια ένα ένα αλείψτε τα με το μείγμα ρίγανης αλατιού και πιπεριόυ, με ένα κουταλάκι του γλυκού βάλτε μια μικρή ποσότητα γέμισης στο ψάρι τηλίξτε σφικτά και βάλτε τα στο τηγάνι δίπλα δίπλα και σφιχτά να μην ανοίξουν στο βράσιμο! Μόλις τελειώσετε με όλα τα ψαράκια ανακατέψτε το λεμόνι με την μουστάρδα και "λούστε " τα ψαράκια! Τα βράζουμε για 5-10 λεπτά το πολύ και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα!!! Είναι θεικά! Καλή επιτυχία και ακόμα πιο καλή όρεξη!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην βάλετε καθόλου νερό στο τηγάνι! Τα ψαράκια θα βγάλουν το δικό τους!

Ευχαριστώ για την ανάγνωση και το χρόνο σας!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 8452
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 06-03-2009 10:05
 
Ωραίος ουζομεζές!!!!
 
iwanna
2. 06-03-2009 10:31
 
Ε Μυτιληνιά είμαι ουζομεζέδες δίνω! :grin Να το δοκιμάσεις και να μου πεις και αν σου περσέψει σαρδελίτσα να την παστώσεις πάει πολύ με το ούζο!!
 
peloukos
3. 06-03-2009 13:46
 
Πολύ ωραία συνταγή, αλλά τι εννοείς όταν λες να τα τυλίξουμε σφιχτά; Τα τυλίζουμε σαν ντολμαδάκια; :?
 
despoinaki
4. 06-03-2009 13:48
 
ναι όπως είναι ανοιγμένη η σαρδέλα βάλε την γέμιση στη μέση και τυλιξέ το!απλά αυτό.. :)
 
peloukos
5. 06-03-2009 16:23
 
τι ωραία συνταγή είναι αυτή. Γίνεται άραγε και με άλλο ψαράκι? Το ρωτάω σε περίπτωση που δεν βρω σαρδέλα !
 
ekaterini
6. 06-03-2009 19:43
 
κοιτα κατερινλακι να σου πω τι πιστεύω με οποιοδήποτε ψαράκι με μαλακό κόκκαλο και σε βολικό μέγεθος για γέμισμα τηα ναι καλό αρκέι να μην είναι πολύ μεγάο το ψάρι και σου μείνει ωμό ή σκληρο!Αν βρεις κάτι καλό πες μου!
 
peloukos
7. 06-03-2009 21:23
 
Pel πολύ ωραία συνταγούλα μπράβο :)  
Νομίζω θα γίνεται ωραίο και με φιλέτο γλώσσας τυλιγμένο σε ρολάκι και στερεωμένο με οδοντογλυφίδα. Είναι μαλακό ψαράκι και υηγανίζεται εύκολα. 
Επίσης πρέπει να ψήνεται και στο φούρνο ωραία. Τι κι εσύ Pel; :?
 
Fey
8. 07-03-2009 02:48
 
δεν το έχω δοκιμάσεισ το φούρνο αλλά η σαρδέλα αχνίζεται σε 5 λεπτά αν την αφήσεις παραπάνω θα διαλύεται στο σερβίρισμα!όσο για την γλώσσαναι τηγανιτή μια χαρα μου ακούγεται αλλά δεν θα είναι τόσο έντονη η γεύση μιας και δεν θα βράσει μέσα στο λεμόνι και την μουστάρδα και δεν ξέρω αν γίνεται αχνιστή!Οι γεύσεις όμως με την σαρδέλα δένουν τέλεια!
 
peloukos
9. 14-03-2009 09:19
 
Η ίδια συνταγή γίνεται και με κόκκινη σάλτσα, με ντοματα σάλτσα, μαιντανό και σκορδάκι. Τυλίξτε τις σαρδέλες σε ρολάκι. Είναι εξαιρετικά εμφανίσιμες και πεντανόστιμες. Η μαμα !!!! :)
 
blani
10. 14-03-2009 09:34
 
Σχόλιο απο Μαμά :roll : Ειναι πολύ ωραίο να σας παρακολουθούμε να ασχολήστε με την μαγειρική, εσείς οι νεώτεροι. να θυμάστε πως η μαγειρική είναι δημιουργία. Καμμιά συνταγή δεν κλεινεται σε περιορισμούς. ( Εκτός της Ζαχαροπλαστικής !!) Δοκιμάστε τις δικές παραλλαγές χωρίς δεσμεύσεις :)
 
blani

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 15/11/15 )