Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σάμαλι Πολίτικο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 10/03/09
6_400_07
Η συνταγη αυτη ειναι της Βεφας Αλεξιαδου με καποια δικα μου στοιχεια και ειναι πολυ νοστιμη!Δοκιμαστε τη μαζι με παγωτο καιμακι!!
Υλικά
  • 2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/4 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 βανιλιες
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • λιγο αμυγδαλακι φιλε
  • 4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο(κατα προτιμηση lurpak)
για το σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 1/4 κούπας νερό
  • 1/3 κούπας γλυκόζη
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • λιγη μαστίχα στη μυτη απο το κουταλακι κοπανισμένη
Εκτέλεση

Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη, το άρωμα και το μπέικιν πάουντερ. Σ' ένα μικρότερο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με τη σόδα και ρίξτε το μέσα στο μίγμα του σιμιγδαλιού. Ανακατέψτε μ' ένα κουτάλι, ώσπου να υγρανθεί καλά όλο το σιμιγδάλι. Αδειάστε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι παραλληλόγραμμο με διαστάσεις 28x38 εκ. ή στρογγυλό με διάμετρο 35 εκ. και στρώστε την επιφάνεια με υγρή σπάτουλα. Αφήστε το να σταθεί 2-3 ώρες, να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Κόψτε το με μαχαίρι σε κομμάτια και πασπαλιστε με αμυγδαλακι Ψήστε το γλύκισμα στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 35'-40', να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Στο μεταξύ, βάλτε σε κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι και βράστε τα 5'. Βγάλτε το γλύκισμα από το φούρνο και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείψτε την επιφάνεια με το βούτυρο. Περιχύστε το γλύκισμα με το σιρόπι, ρίχνοντάς το κουταλιά - κουταλιά. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και βγάλτε τα κομμάτια σε πιατέλα. Φυλάξτε το σάμαλι σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη, για να μη στεγνώσει.

Σερβιρετε με παγωτο καιμακι!!

Προσοχη στην ποσοτητα της μαστιχας γιατι αν βαλετε πολυ το γλυκο πικριζει.Εγω σιροπιασα σε κρυο γλυκο με ζεστο σιροπι και εγινε εξισου καλο απλα πρεπει να σταθει το γλυκο ολο το βραδυ για να το τραβηξει .

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (37) | Εμφανίσεις: 37521
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 11-03-2009 16:37
 
Κόλαση Μαργαρίτα, κόλαση!!!!! 
Με το παγωτό που έχεις βάλει δίπλα έπρεπε να την αφιερώσεις στην Κάτια. Μάλλον για αυτήν το έφτιαξες το γλυκό... ;)
 
despoinaki
2. 11-03-2009 17:01
 
καλε ναι !!την ιδεα με το παγωτο στη φωτογραφια απο την κατια την πηρα..πες πες τοσες μερες με επεισε :grin  
παντως του παει παρα πολυ το παγωτακι!!!
 
margarita79
3. 11-03-2009 17:15
 
Μαργαρίτα σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την αφιέρωση ;) 'Άσε τις κακιές γλώσσες να λένε και φάε παγωτάκι :p
 
ekaterini
4. 11-03-2009 18:24
 
Πω πω Παναγια μου ,κολαση!!!!!! :eek :cry :cry
 
melita
5. 11-03-2009 18:39
 
να ειστε καλα βρε κοριτσια!!κατια μου φυσικα και θα φαω παγωτακι..για την ακριβεια το φαγαμε ηδη :grin οποιος δεν ακουει την κατια χανει.. 8)
 
margarita79
6. 11-03-2009 21:31
 
Λέγε λέγε το κοπέλι, κάνει την κυρά και θέλει... :zzz
 
despoinaki
7. 12-03-2009 00:31
 
Λοιπόν γυρίζοντας από το γραφείο (και επειδή είχα πολλά νεύρα :( ) είπα να διασκεδάσω τον πόνο μου τρώγοντας και το εφτιάξα. Μαργαρίτα είναι πραγματική κόλαση !!!! Μπράβο σου. Εγώ όμως δεν έβαλα τόση ζάχαρη. Έβαλα στο σιρόπι την μισή και βγήκε μιά χαρά :zzz
 
ekaterini
8. 12-03-2009 09:12
 
καλα εκανες κατια για τη ζαχαρη περι ορεξεως... :)  
χαιρομαι που σου αρεσε!!δε μου ειπες ομως παγωτο εβαλες διπλα? :grin
 
margarita79
9. 12-03-2009 09:53
 
Αφού είναι χάρμα οφθαλμών, φαντάζομαι τι θα είναι απο γεύση!!! 
 
Μπράβο πολύ ωραίο!
 
mb04
10. 12-03-2009 20:43
 
παγωτό Μαργαρίτα μου, βέβαια και έβαλα. :grin
 
ekaterini
11. 13-03-2009 07:55
 
Κόλαση όντως! Πωπω την πλάκα μου έπαθα.
 
Nena
12. 17-08-2011 12:10
 
Αχ βρε Μαργαρίτα τι μου έκανες.!! :p Το έφτιαξα το 15Αυγουστο για την γιορτή της μανούλας μου και σιγά μην αντιστάθηκα....Ευτυχώς τελειωσε. :upset Συγχαρητήρια!!
 
KATERINA71
13. 17-08-2011 15:07
 
Σε ευχαριστω πολυ να χαιρεσαι τη μανουλα σου!!!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 03/03/10 )