Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σεσκουλο-ντολμάδες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Τρίτη, 10/03/09
dscn0247_800x600_400
Η ιδέα του τι μπορείς να κάνεις με τα σέσκουλα όταν είναι πολλά έφερε την αναζήτηση!! Κι από το περιοδικό “K”προέκυψε συνταγή ,αλλά εγώ δεν μπορούσα κι ως συνήθως την μετέτρεψα στα μέτρα μου, τουλάχιστον ως προς τις ποσότητες!!!!
Υλικά
  • 35-40 φύλλα σέσκουλα μέτριου μεγέθους
  • 300 γρ. μπακαλιάρο παστό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές μαϊντανό
  • 2 κουταλιές μάραθο
  • 2 κουταλιές κολίανδρο ή δυόσμο
  • 4 κουταλιές πλιγούρι
  • 2 κουταλιές σταφίδες
  • 2 κουταλιές κουκουνάρι
  • Πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το μπακαλιάρο από το βράδυ να ξαρμυρίσει αλλάζοντας το νερό 4 -5 φορές. Την επομένη αφαιρούμε τις πέτσες του και τον μαδάμε.
  • Σε τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι το οποίο έχουμε ψιλοκόψει.
  • Προσθέτουμε το μπακαλιάρο κι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό του λεμονιού και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Ζεματίζουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα σε νερό που βράζει για 1 λεπτό και τα στραγγίζουμε.
  • Αφαιρούμε το σκληρό κοτσανάκι από το μέσον του φύλλου και αρχίζουμε το τύλιγμα σε ντολμαδάκια τοποθετώντας μια μικρή κουταλιά γέμισης στην ανάποδη μεριά του φύλλου.
  • Αφού τυλίξουμε όλα τα ντολμαδάκια μας τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα το ένα κοντά στο άλλο περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι και προσθέτουμε ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε με ένα παλιό μας πιάτο τα ντολμαδάκια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.

Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει και με άλλο ψάρι( φέτα) λίγο βρασμένο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.Κι επίσης θα τα έφτιαχνα όπως τους ντολμάδες γιαλατζί.

Καλή σας επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 17748
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 12-03-2009 09:56
 
Ξανθούλα μου δεν έχω να πω τίποτα για την συνταγή γιατί δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάτι αντιστοιχο, γέλασα όμως πολύ μ'αυτό που είπες για τις ποσότητες! ξέρεις τι εννοώ!!! χιχιχιχιχι 
 
Για ένημέρωσε σε παρακαλώ πως ήταν απο γεύση ?? το σέσκουλο είναι γλυκό ή πικρό ??
 
mb04
2. 12-03-2009 15:13
 
Μαράκι το σέσκουλο είναι γλυκό και δένει με τις σταφίδες που έχει η γέμιση, όλο το παρασκεύασμα έχει μια ιδιαίτερη γεύση που κατά τους δοκιμαστές του σπιτιού ταιριάζει μόνο ως συνοδευτικό!! Τώρα για τις ποσότητες όποια θέλει να δώσω παραπομπή κι αν γίνει φαγητό εγώ παραιτούμαι της μαγειρικής!!!!
 
xanthibax
3. 13-03-2009 07:42
 
Το σέσκουλο, εν μέρει παρεξηγημένο, μπαίνει και σ άλλα φαγητά με επιτυχία στη γεύση. Π.χ. σπίτι το βάζουμε στο βράσιμο των μαυρομάτικων φασολιών. Ωραία συνταγή για τέτοια ντολμαδάκια. Μόνο που θα τα παραλλάξω κι εγώ. Δεν αντέχω καθόλου το μάραθο και το φρέσκο κόλιαντρο. Θα βάλω άνηθο και μαϊντανό ή τίποτα.
 
Nena
4. 14-03-2009 10:30
 
Πολύ καλοί οι ντολμάδες σου Ξανθή. Πειράζει όμως να αφαιρέσω τις σταφίδες και το κόλιαντρο που δεν αρέσει καθόλου στους δικούς μου? :zzz
 
Line

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/07/10 )