Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
Ντολμαδακια με κληματόφυλλα (διάφορα είδη) |
Έχει υποβληθεί από pastaflora | ||||||||||||||||||||||||||||
Σάββατο, 21/03/09 | ||||||||||||||||||||||||||||
1η συνταγή : Ντολμαδακια - Γιαπρακια Απλα & Καλυμνικα Σημειώσατε ότι στην Κάλυμνο καλλιεργούν την άμπελο μόνον για τα φύλλα της τα οποία μαζεύουν σε αρμαθιές και τις κρεμούν στις αποθήκες και στις κουζίνες τους,{το ίδιο κάνουν και με τα άλλα λαχανικά, μελιτζάνες σε φέτες, κολοκυθάκια, μπάμιες, λιαστές ντομάτες, κλπ.} όλο το καλοκαίρι , για να μην τους λείπουν τα ντολμαδάκια από το σπίτι όλο το χρόνο. Σε όποιο δρομάκι κι αν περάσει ο ταξιδιώτης, μοσχοβολάνε καθώς μαγειρεύονται. Πάντοτε !!! ΥλικάΓια τα νηστίσιμα
Για τα αρτύσιμα ‘Καλύμνικα φύλλα’
ΕκτέλεσηΤσιγαρίζω με το λαδάκι το κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά, και προσθέτω το ρύζι και το σοτάρω ελάχιστα , και ρίχνω ελάχιστο νερό 1-2 ποτήρια και δεν το αφήνω να βράσει σχεδόν καθόλου, για να μην βράσει και μετά και γίνει λαπάς. Τα προσθέτω στον κιμά και τα ζυμώνω όλα μαζί. Με την γέμιση {σύβραση }αυτή, τυλίγω τα ντολμαδάκια στα ζεματισμένα κληματόφυλλα.Πρώτα τοποθετώ στον πάτο της κατσαρόλας τα κόκαλα από το κρέας και τις κληματσίδες αν υπάρχουν γιατί δίνουν ιδιαίτερη νοστιμιά. Τοποθετώ και τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, στην σειρά, και από επάνω ή στύβω λίγο λεμόνι, και λίγο ξύσμα λεμονιού., ή στρώνω φέτες ντομάτας. Ρίχνω το λάδι αρκετό και βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και 1 ποτήρι νερό να βράσουν σε δυνατή προς μέτρια φωτιά και από επάνω βάζω ένα βαρύ πιάτο. Στο τέλος τα σερβίρω, είτε σκέτα είτε με αυγολέμονο , είτε με γιαούρτι. 2η συνταγή : Κυπριακα ντολμαδακια φουρνου -κιουπεπια ΥλικάΓια τα νηστίσιμα
Για τα αρτύσιμα
ΕκτέλεσηΒράζω την γέμιση για 5 λεπτά μόνον μετά το σοτάρισμα. Προσθέτω λίγο νεράκι. Το ρύζι δεν πρέπει να βράσει παρά πολύ σ αυτό το στάδιο. Ούτε μετά για να είναι σπυρωτό και όχι λαπάς ή βόλι. Τυλίγω λίγη από αυτήν την γέμιση σε κάθε κληματόφυλλο, και το βάζω σ ένα πυρέξ ταψάκι απλώνω και την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα φουρνίζω. Χρειάζονται περίπου 1+ ώρα για ψήσιμο, σε σιγανό φούρνο. 3η Συνταγή : Γιαπρακια Τουρκικα απο τον Τσεσμε Υλικά
Σημείωση: η συνταγή αυτή δεν θέλει λεμόνι! ΕκτέλεσηΚάνουμε τα γιαπράκι ως συνήθως. Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα γύρω-γύρω διπλή σειρά σαν δακτυλίδι και στη μέση άδεια η κατσαρόλα. Βάζουμε το ανάλογη νερό και λάδι και αλατοπίπερο στη μέση και σκεπάζουμε με ένα πιάτο και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας να βράσουν για 10΄ της ώρας , μέχρι το ρύζι να βράσει.Τα σερβίρω με γιαούρτι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 16323 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/07/10 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 25/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023