Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Γιουβαρλάκια Ραγκού (κατσαρόλας με πατάτες)
Γιουβαρλάκια Ραγκού (κατσαρόλας με πατάτες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 23/03/09
Ευρετήριο άρθρου
Γιουβαρλάκια Ραγκού (κατσαρόλας με πατάτες)
Σελίδα 2
p3230027_400

Το φαγάκι αυτο το συνηθιζουμε πολυ στο σπιτι μας απο τα παιδικά μου χρόνια και το θεωρουσα πολυ γνωστο.Σε συζητηση που ειχα με μια φιλη,μου ειπε οτι δεν το ξερει,ειπα λοιπον να βαλω τη συνταγη μιας και ειναι πολυ ευκολο,νοστιμο και το λατρευουν τα παιδια.

Υλικά
  • 500γρ κιμας μοσχαρισιος
  • 3-4 μεγαλες πατατες κομμενες 
  • 2 φετες ψωμι λιγο βρεγμενες και στυμενες ή 2 φρυγανιες ή φρυγανια τριμμενη 
  • 1 κρεμμυδι πολτοποιημενο
  • 3/4 φλυτζανακι του καφε ρυζι καρολίνα ή γλασε
  • 1 ασπραδι αυγου
  • μισο φλυτζανι χυμο ντοματας
  • 1 κ.σ κετσαπ 
  • λαδι
  • κανελλα απαραιτητως
  • αλατι,πιπερι
Εκτέλεση
  • Ζυμωνουμε τον κιμα με το κρεμμυδι, το ψωμι,το ασπραδι,το ρυζι,πολυ λιγο λαδακι,αλατι πιπερι και κανελλα και πλαθουμε τα γιουβαρλακια μας.
  • Σε μια κατσαρολα με νερο που βραζει καλα τα ριχνουμε μεσα και τα φηνουμε να παρουν 2-3 βρασεις και να σφιξουν(αν βγαλουν λιγο αφρο τα ξαφριζουμε).
  • Στη συνεχεια ριχνουμε το χυμο ντοματας με λιγη κετσαπ και το λαδι μας .Αφηνουμε να παρει λιγες βρασεις η σαλτσα με τα γιουβαρλακια και τα βγαζουμε με μια τρυπητη κουταλα.
  • Βαζουμε στην κατσαρολα τις πατατες τις ανακατευουμε με τη σαλτσα και προσθετουμε αλατι πιπερι και κανελλα.
  • Απο πανω βαζουμε τα γιουβαρλακια μας, κουναμε την κατσαρολα για να παει παντου η σαλτσα και αφηνουμε το φαγητο μας να ψηθει σε μετρια φωτια.Προς το τελος και μεχρι να χυλωσει η σαλτσουλα το χαμηλωνουμε αρκετα.
  • Απαραιτητως που και που κουναμε την κατσρολα μας και αποφευγουμε να ανακατεψουμε με κουταλι για να μη διαλυσουμε τα γιουβαρλακια μας.

Σερβίρουμε με φετούλα και ζεστό ψωμάκι!

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 17672
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (19)
16. 29-03-2009 21:07
 
Απλά τέλεια!!!Ευχαριστούμε πολύ για αυτή την υπέροχη και πεντανόστιμη συνταγή.Μαργαρίτα είσαι φοβερή!Ό,τι δημοσιεύεις είναι πολύ καλό. :) :) :)
 
Joanne
17. 12-01-2010 07:45
 
Κι εγώ δεν την ήξερα τη συνταγή :roll κι έτσι την έφτιαξα για να τη μάθω ;)  
Πολύ νόστιμο φαγητό! Η κανέλα κάνει τη διαφορά. Το καλοκαίρι που θα υπάρχουν και ωραίες, φρέσκες ντομάτες, θα είναι ακόμη πιο νόστιμο! 
Ευχαριστούμε Μαργαρίτα :)
 
Flora
18. 12-01-2010 11:27
 
Ναι Φλωρα μου η φρεσκια ντοματουλα του παει ακομα καλυτερα ασυζητητι!!Χαιρομαι που σου αρεσε!Εμας ειναι απο τα πλεον συνηθισμενα φαγητα αλλα αρεσει σε ολους και στον μικρο.
 
margarita79
19. 09-12-2012 22:13
 
ΑΠΙΘΑΝΟ!!!Πολύ ''σπιτικό'' φαγάκι! Ούτε κι εγώ το ήξερα, σήμερα το έφτιαξα και ενθουσιάστηκα! Μπράβο Μαργαριτούλα μου!
 
arma

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 16/03/10 )