Υλικά
- 1 1/2 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
- 1 κύβος κότας
- 1 φλυτζ. καυτό νερό
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- αλάτι - πιπέρι
- τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι και το τσιγαρίζουμε σε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
- Το σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τον κύβο διαλυμένο στο καυτό νερό μαζί με λίγο πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο.
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σ αυτό προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε λιώσει σε 1/2 φλυτζάνι κρύο νερό.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο γάλα.
- Σε πυρέξ αδειάζουμε λίγη από τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και από πάνω απλώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και μπόλικο τυρί και βάζουμε το ταψί στο φούρνο μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά του.
- Το σερβίρουμε ζεστό και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι.
Καλή σας όρεξη!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 4364 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |