Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τραχανόπιτα Νο.01 (παραδοσιακή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 05/04/09

Τραχανόπιτα Πηλιορείτικη απο την Μακρυνιτσα! 

Υλικά
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι τραχανά γλυκό  του εμπορίου ή σπιτικό  βλέπε συνταγή  ( ΤΡΑΧΑΝΑΣ - ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ) .
  • ½  κιλό τυρί φέτα όχι πολύ αλμυρή
  • 10 αυγά και 2 κρόκους
  • 1 ποτήρι και 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • λίγο πιπέρι
  • 500 γραμ έτοιμο φύλλο χοντρό ή σπιτικό για πίτες.
Εκτέλεση
  • Βράζω το νερό στην κατσαρόλα ρίχνω τον τραχανά και αμέσως τον κατεβάζω από την φωτιά την σβήνω δηλαδή. 
  • Αφήνω τον τραχανά  να κρυώσει λίγο και να φουσκώσει.
  • Κατόπιν ρίχνω το τυρί  λιωμένο  λίγο με το πιρούνι, το 1 ποτήρι λάδι τα αυγά ένα- ένα,  και το πιπέρι,  ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Σε μέτριο λαδωμένο  ταψί  στρώνω ένα φύλλο  και ρίχνω αραιή μια στρώση από λίγη γέμιση.  Γυρίζω το φύλλο πού περισσεύει και βάζω και λίγη ακόμη γέμιση εκεί μέσα.
  • Συνεχίζω  και στρώνω εναλλάξ φύλλα και γέμιση σε στρώσεις  και τελειώνω με ένα σκέτο φύλλο που περισσεύει  και το γυρίζω προς τα μέσα.
  • Κτυπώ ένα  αυγό με λίγο λάδι (1 φλιτζανάκι του καφέ) , και αλείφω όλη την επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήνω την τραχανόπιτα  σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Μόλις την βγάλω από τον φούρνο  την σκεπάζω με μια βρεγμένη πετσέτα  και, όταν κρυώσει, την κόβω σε τετράγωνα και τρίγωνα κομμάτια.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 10819
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 14/03/12 )