Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σταφιδόψωμο Νο.03 express Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 13/04/09
Ευρετήριο άρθρου
Σταφιδόψωμο Νο.03 express
Σελίδα 2
Σελίδα 3
ps1_400

Στο παρελθόν ειχα φτιάξει μια εύκολη και γνωστή συνταγή για ελιόψωμο με φαρίνα και μπύρα.Τότε δε μου ειχε αρέσει η γεύση της μπύρας γιατι πίκριζε.Ετσι όποτε το έφτιαχα έβαζα σόδα αντί για μπύρα.Εχθές που θέλησα να φτιάξω ένα σταφιδόψωμο εύκολο,θυμήθηκα εκείνη τη συνταγή και αποφάσισα να αντικαταστήσω τη σόδα με πορτοκαλάδα αυτή τη φορά. Πραγματικά το σταφιδόψωμο ετοιμάστηκε μέσα σε 5 λεπτά και έγινε ενα κανονικό ψωμί και πολύ νόστιμο.Σας το συστήνω για τις μερες αυτές της νηστείας.

Υλικά
  • 1 πακέτο φαριν απ
  • 1 κουτάκι 330μλ πορτοκαλαδα με ανθρακικο
  • 1 κ.σ λάδι
  • μισό σφηνάκι κονιακ
  • 1 κ.σ κανέλλα
  • 1μιση κ.σ ζάχαρη(αν το θέλετε πιο γλυκό βάλτε παραπάνω)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση
  • Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε την πορτοκαλαδα με το λαδι το αλατι,την κανελλα και τη ζαχαρη και ανακατευουμε να λιωσουν.Προσθετουμε τις σταφιδες τις οποιες καλο ειναι να τις εχουμε μουλιασει σε κονιακ για να φουσκωσουν και σταδιακα το αλευρι.Ζυμωνουμε για λιγο με το χερι μας να ενωθουν τα υλικά και αδειαζουμε το μειγμα σε μακροστενη λαδωμενη φορμα.
p4120120_400
  • Ψηνουμε για 1 ωρα σε προαθερμασμενο φουρνο κατα προτιμηση στον αερα στους 180 βαθμους.Προς το τελος οπως ειναι η φορμα στην κατω θεση του φουρνου αναβουμε για 5 λεπτα το γκριλ ωστε να ροδισει ομορφα το ψωμακι μας.

(Αν αντικαταστησουμε την πορτοκαλαδα με σοδα ή μπυρα και τις σταφιδες,τη ζαχαρη και την κανελλα με ελιες και ριγανη θα εχουμε ενα ελιοψωμο σπεσιαλ!)  

Καλή επιτυχία

p4130121_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 24970
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (32)
1. 13-04-2009 14:45
 
Μαργαριτούλα μου ζωγράφισες πάλι !!! 
ότι πρέπει για την νηστεία !!
 
MB04
2. 13-04-2009 14:55
 
οντως μαρακι εινα οτι πρεπει για αυτες τις μερες.οτι θα εβγαινε τετοιο ψωμι με μια πορτοκαλαδα και ενα φαριν απ δεν το περιμενα...ευχαριστω για τα καλα λογια
 
margarita79
3. 13-04-2009 16:58
 
Μαργαρίτα μου σήμερα κιόλας θα το δοκιμάσω. Ευχαριστούμε πολύ και καλό Πάσχα!
 
KatiaXa
4. 13-04-2009 17:17
 
Σου συμβαίνει συχνά από μια αλμυρή συνταγή να κάνεις κάτι γλυκό?? Οχι για να ξέρω σε ποιο επίπεδο βρίσκομαι! λοιπόν εσύ ή ξέρεις πολλά και μας δουλεύεις τόσο καιρό ή αυτό το site σε έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο! (χα , χα). Ο,τι και να συμβαίνει μπράβο σου για ακόμα μια φορά!
 
voula
5. 13-04-2009 17:36
 
μααα φυσικα αυτο το site βουλα μου ευθυνεται...θελει και ερωτημα???? 
 
:grin  
Κατια καλη επιτυχία!!!
 
margarita79
6. 13-04-2009 20:32
 
Τι έφιαξα μόλις :?  
Μάντεψε :)  
Μαργαριτούλα γεια στα χέρια σου. Και γρήγορο και εύκολο και πεντανόστιμο, παρόλο που δεν είχα κονιάκ και έβαλα μαύρο ρούμι. 
Α κορίτσια κάντε διπλή δόση γιατί εμείς δεν προλάβαμε να το βγάλουμε απ το φούρνο και το μισό εξαφανίστηκε :?  
Ήρθε και η γειτόνισσα από δίπλα που είναι έγκυος για μεζέ :grin
 
Fey
7. 13-04-2009 20:38
 
αληθεια?κιολας?μπραβο φαιη!!!!! 
και εγω εχθες το βραδυ στις 11 πηγαινοντας στο ψιλικατζικδικο για κατι αλλο το δουλευα στο μυαλο μου και λεω δεν περνω λιγες σταφιδες να δοκιμασω?στις 12 τα μεσανυχτα το δοκιμαζαμε ζεστο ζεστο!!παντως και με το ρουμι θα πηγαινει τελεια!!αντε τωρα δοκιμασε και το ελιοψωμο.... :grin
 
margarita79
8. 13-04-2009 20:52
 
Ε Μαργαριτούλα στη βράση κολλάει το σίδερο :) την είχα δει απ το μεσημέρι τη συνταγή και μια και είχα τα υλικά το έβαλα σε εφαρμογή. Θα σου πω και για το ελιόψωμο η σειρά του είναι :)
 
Fey
9. 14-04-2009 08:33
 
Τέλειοοοο!!!!! :zzz :zzz :zzz
 
atalanth
10. 14-04-2009 09:00
 
Δεν χρειάζεται καθόλου μαγιά ή Βaking Powder?
 
Christia
11. 14-04-2009 09:34
 
christia δε χρειαζεται τιποτα αλλο μονο ενα φαριν απ και πορτοκαλαδα με ανθρακικο και βγαινει οπως το βλεπεις.
 
margarita79
12. 14-04-2009 21:54
 
μαργαριτα μου δεν εχω φαριν απ,εχω αλευρι και μπεικιν,πειραζει?ξεσηκωθηκα να το κανω τωρα,ποσο αλευρι να βαλω και ποσο μπεικιν?
 
nenapant
13. 14-04-2009 21:58
 
α!επειδη δεν εχω τοσο μεγαλη φορμα,μπορω να το βαλω σε ταψι και απο κατω λαδοκολλα?
 
nenapant
14. 14-04-2009 22:03
 
η φορμα δε ξερω πως φαινεται αλλα δεν ειναι μεγαλη ειναι η κλασσικη φορμα του κεικ η μακροστενη 24-26 εκατοστα μηκος.αν δεν εχεις βαλτο σε ενα ταψακι λαδωμενο αν εχεις αντικολλητικο ακομα καλυτερα.για τη λαδοκολλα θα σου ελεγα καλυτερα οχι γιατι αυτο που θα φτιαξεις θα ειναι ενας πηχτος χυλος.πατα πανω στη πρωτη φωτο στην εκτελεση για να το δεις καλυτερα.καλη επιτυχια
 
margarita79
15. 14-04-2009 22:06
 
και οσο για την φαριν απ?
 
nenapant


Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 20/03/10 )