Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καλαμαράκια με μακαρόνια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 22
Έχει υποβληθεί από voula   
Τετάρτη, 15/04/09
dsci0455_400
Υλικά
  • 1 Κιλό καλαμαράκια (φρέσκα κατά προτίμηση) , γίνεται και με κατεψυγμένα
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 πιπεριά (προαιρετικά)
  • 200 ml χυμό ντομάτας ή 100ml χυμό και 1 κουταλιά πελτέ
  • 1/3 κούπας λάδι
  • Αλάτι , πιπέρι
  • Ένα κρασοπότηρο λευκό κρασί
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε τα καλαμάρια και τ΄ αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και την πιπεριά και αφού τ΄αφήσουμε για 3 λεπτά έπειτα σβήνουμε με το κρασί και έπειτα  ρίχνουμε και το  χυμό.

Αφήνουμε λίγο να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε  νερό 2 ποτήρια για αρχή και βράζουμε έως ότου μαλακώσουν τα καλαμάρια .Προσθέτουμε  και άλλο νερό αν χρειαστεί.  Όταν τα καλαμάρια μας είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό και αφήνουμε να πάρει βράση . Έπειτα ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε  για να μην μας κολλήσουν.  Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν. Επειδή το φαγητό κολλάει εύκολα χρειάζεται συχνό ανακάτεμα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα. Γι΄ αυτό φροντίζουμε να έχουμε λίγο ζεστό νερό. Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγη σάλσα και τα μακαρόνια να κρατάνε λίγο γιατί φουσκώνουν λόγω της σάλτσας. Γι αυτό σβήνουμε το μάτι νωρίτερα.

Tips: 
  • Το φαγητό γίνεται πιο νόστιμο όταν  βάλουμε φρέσκο χυμό ντομάτας και δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε μια πρέζα ζάχαρη.
  • Σε περιόδους που δεν νηστεύουμε γίνεται ακόμα πιο νόστιμο αν προσθέσουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.
  • Φροντίζουμε να ρίχνουμε νερό σταδιακά και πάντα ζεστό για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα
  • Δεν τσιγαρίζουμε πολύ τα καλαμάρια γιατί σκληραίνουν.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 29052
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 15-04-2009 15:33
 
Πολύ λαχταριστό πιάτο :upset
 
sgr
2. 16-04-2009 10:34
 
Λατρεμένο φαγάκι και το έχεις πετυχει τέλεια !!! μπραβο Βουλίτσα !
 
mb04
3. 17-04-2009 02:30
 
Βούλα το έφιαξα σήμερα και έγινε καταπληκτικό!!! μπράβο σου :)
 
Fey
4. 27-07-2009 10:15
 
Θα το φτοιάξω αυτη την εβδομάδα. Δεν μπορώ να σκευτώ πιόνοστιμο καλοκαιινο φαγητο. 
Θα μπορούσα να το τρώω καθε μέρα. 
Τρελάθηκα με την συνταγη. 
Βούλα πέρνεις άριστα
 
susudi
5. 28-07-2009 16:32
 
Σ΄ευχαριστώ πολύ! και εμένα μου αρέσει πολύ και το ίδιο κάνω και με χταπόδι και γίνεται επίσης πολύ ωραίο ή και με τα δυο μαζί, δηλαδή ό, τι βγάλει ο άντρας μου που ψαρεύει!! Και με σουπιές γίνεται επίσης νόστιμο.
 
voula
6. 24-01-2010 17:53
 
Voula, mpravo s to piato einai apla teloio, to eftiaksa molis twra k pragmatika einai to kati allo, k grhgoro k nostimo akrivws auto p xreiazomai afou den exw xrono. euxaristw polu.
 
Tourmousidis
7. 24-01-2010 18:17
 
Χαίρομαι που σου άρεσε.Αυτό το φαγητό το κάνει η μαμά μου που οι γονείς της είχαν ταβέρνα-εστιατόριο αλλά σε μικρή περιοχή και όπως καταλαβαίνεις για να επιβιώσεις εκεί πρέπει να μαγειρεύεις πολύ καλά. Και εγώ αυτό το διάστημα είμαι πιεσμένη όσον αφορά το χρόνο και έχω αφήσει τα πολλά πολλά γι΄αργότερα.
 
voula
8. 12-11-2011 17:43
 
Υπεροχο πιατο voula !! Ηταν νοστιμοτατο κ ξετρελαθηκαν ολοι
 
t333mm
9. 12-04-2012 13:54
 
απλα τελειο!! το φτιαξαμε σημερα :)  
 
καλη ανασταση!!
 
jslam
10. 13-04-2012 10:48
 
jslam καλή Ανάσταση. Χαίρομαι που σας άρεσε
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 02/09/10 )