Υλικά - 1 Κιλό καλαμαράκια (φρέσκα κατά προτίμηση) , γίνεται και με κατεψυγμένα
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 πιπεριά (προαιρετικά)
- 200 ml χυμό ντομάτας ή 100ml χυμό και 1 κουταλιά πελτέ
- 1/3 κούπας λάδι
- Αλάτι , πιπέρι
- Ένα κρασοπότηρο λευκό κρασί
Εκτέλεση Πλένουμε καλά τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε τα καλαμάρια και τ΄ αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και την πιπεριά και αφού τ΄αφήσουμε για 3 λεπτά έπειτα σβήνουμε με το κρασί και έπειτα ρίχνουμε και το χυμό. Αφήνουμε λίγο να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε νερό 2 ποτήρια για αρχή και βράζουμε έως ότου μαλακώσουν τα καλαμάρια .Προσθέτουμε και άλλο νερό αν χρειαστεί. Όταν τα καλαμάρια μας είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό και αφήνουμε να πάρει βράση . Έπειτα ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσουν. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν. Επειδή το φαγητό κολλάει εύκολα χρειάζεται συχνό ανακάτεμα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα. Γι΄ αυτό φροντίζουμε να έχουμε λίγο ζεστό νερό. Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγη σάλσα και τα μακαρόνια να κρατάνε λίγο γιατί φουσκώνουν λόγω της σάλτσας. Γι αυτό σβήνουμε το μάτι νωρίτερα. Tips:
- Το φαγητό γίνεται πιο νόστιμο όταν βάλουμε φρέσκο χυμό ντομάτας και δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε μια πρέζα ζάχαρη.
- Σε περιόδους που δεν νηστεύουμε γίνεται ακόμα πιο νόστιμο αν προσθέσουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.
- Φροντίζουμε να ρίχνουμε νερό σταδιακά και πάντα ζεστό για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα
- Δεν τσιγαρίζουμε πολύ τα καλαμάρια γιατί σκληραίνουν.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 29052 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |