Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κιμαδόπιτα Νο.04 (με σφολιάτα και φέτες ντομάτας)
Κιμαδόπιτα Νο.04 (με σφολιάτα και φέτες ντομάτας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 20/04/09
kimad_1_400
Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
  • 800 γρ.κιμάς μοσχαρίσιος(άπαχος)
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι χυμό φρέσκιας ντομάτας
  • ¼ φλιτζανιού πουμαρο
  • 1 κ.σ κέτσαπ
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο(κατά προτίμηση κεφαλογραβιέρα)
  • 2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
  • Λάδι ½ φλιτζάνι (ή και λίγο λιγότερο αν ο κιμάς έχει λίπος, όχι παραπάνω)
  • Λίγο κρασάκι
  • Αλάτι, πιπέρι, κανέλλα
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε τον κιμά.Σωτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά και τον κιμά μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς σε λαδί.
  • Σβήνουμε με λίγο κρασί και ρίχνουμε τους χυμούς ντομάτας και την κέτσαπ.
  • Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και λίγη κανελλιτσα.
  • Συμπληρώνουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε να ψηθεί ο κιμάς μας σε μέτρια φωτιά.
  • Φροντίζουμε προς το τέλος να ανοίξουμε την κατσαρόλα για να πιει όσο είναι δυνατόν τα υγρά του.
  • Ρίχνουμε την 1 κ.σ τριμμένη φρυγανιά και το τυρί.
  • Σε ένα πυρέξ ελαφρά βουτυρωμένο βάζουμε τα ένα φύλλο σφολιάτας.
  • Από πάνω αδειάζουμε και στρώνουμε τον κιμά .
  • Τον καλύπτουμε με λεπτές φέτες ντομάτας χωρίς τα σπόρια και από πάνω πασπαλίζουμε άλλη μια κουταλιά φρυγανιά.
  • Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και χαράζουμε την πίτα μας.
  • Αν θέλουμε για να γυαλίσει βρέχουμε με λίγο γάλα εβαπορέ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 12194
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 20-04-2009 18:18
 
ωραια η πιτα σου την φτιαχνω και εγω προσθετο πρασο και φταχνω μονη μου φυλλο :)
 
STAYROYLA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )