Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τσουρέκι στον Αρτοπαρασκευαστή Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από Flora   
Τρίτη, 21/04/09
Ευρετήριο άρθρου
Τσουρέκι στον Αρτοπαρασκευαστή
Σελίδα 2
tsoureki6_400
Υλικά
  • 175 γρ. γάλα χλιαρό (όχι βραστό γιατί "κόβει" τη μαγιά)
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη σε σκόνη
  • 1 αυγό και 1/2 κρόκο (τον άλλο μισό τον διαλύω με λίγες σταγόνες νερό και αλοίφω  το τσουρέκι πρίν το ψήσιμο)
  • 380-390 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 20 γρ. μαγιά σκόνη
  • αμύγδλο φιλέ και μαυροκούκι για πασπάλισμα
  • (γίνεται 1 μεγάλο τσουρέκι ή 2 κανονικά ή 4 πιο μικρά)
Εκτέλεση

Βάζω όλα τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασεκυαστή με τη σειρά που αναφέρω.Επιλέγω τον κύκλο προγράμματος  για ζύμη απλού ψωμιού και αφήνω να ζυμώσει, να φουσκώσει, να ξαναζυμώσει και να ξαναφουσκώσει.

tsoureki1_400
Πριν ξεκινήσει να ψήνει το μηχάνημα βγάζω τη ζύμη από μέσα και την πλάθω σε πλεξούδες. Στο διάστημα αυτό, έχω προθερμάνει το φούρνο μου στους 50 βαθμούς. 
tsoureki2_400
Απλώνω τα τσουρέκια στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω  σε χαρτί ψησίματος. Σβήνω το φούρνο και αφήνω τα τσουρέκια μέσα σε αυτόν για 1 ώρα να ξαναφουσκώσουν. Μετά το πέρας της 1 ώρας, αλοίφω με κρόκο αυγού που έχω διαλύσει με λίγες σταγόνες νερό, πασπαλίζω με αμύγδαλο φιλέ και μαυροκούκι ή σουσάμι.tsoureki3_400
Ψήνω στους 170 βαθμούς για 35’-38’ αν το τσουρέκι είναι 1, 32’-34’ αν είναι 2 και  30’-32’ αν είναι 4 τα τσουρεκάκια.tsoureki4_400
Αφήνω να κρυώσουν για μισή ώρα πάνω σε σχάρα  και  τα καλύπτω με μεμβράνη για να μην ξεραθούν.

Σημ. Η συνταγή είναι του Στ.Παρλιάρου διαμορφωμένη γευστικά στα γούστα μας.

Καλή επιτυχία

tsoureki5_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 44111
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (18)
1. 21-04-2009 12:43
 
πω πω και δεν εχω αρτοπαρασκευαστη!!μαλλον πρεπει να παρω!υπεροχα φλο!!
 
margarita79
2. 21-04-2009 14:26
 
Φλωρίτσα μου, τι βλέπουν τα όμορφα και μεγάλα μάτια μου !!!!! πολύ πετυχημένα τα τσουρέκια σου και πολύ όμορφα στο σχήμα τους, πως τα κατάφερες καλέ και τα έπλασες τόσο όμορφα ??? 
 
Μπραβο είναι υπέροχα !!! και του χρόνου!!
 
mb04
3. 21-04-2009 21:03
 
Φλώρα είναι μια ζωγραφιά!!θα τα φτιάξω κι εγώ στον αρτοπαρασκευαστή. 
Θα ήθελα να μου πεις όταν λες σκληρό αλεύρι βάζεις κάποιο σκληρό του Σ/Μ;;
 
xanthibax
4. 21-04-2009 21:38
 
@Μαργαρίτα: να πάρεις...λύνει τα χέρια!!! 
@Μαρία: Τι την έχω Μαριώ την πλούσια κόμη? έχω μάθει να πλέκω πλεξούδες :p :p :p  
@Ξανθή: Βάζω το σκληρό του Σ/μ που κάνει για τσουρέκια. Έχουν όλες οι μάρκες από τέτοιο :zzz  
 
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια :zzz :zzz
 
Flora
5. 24-03-2010 15:04
 
Μόλις πριν τρεις ημερες πηρα αρτοπαρασκευαστή, κι ακολουθησα τις συμβουλες οσων ειχαν ηδη και τον λειτουργουσαν κι εγραψαν τις αποψεις τους εδω στο site. Παντα ηθελα να κανω τσουρεκι και φοβομουν την αποτυχια και το.... αλεύρι οσο παρει!! Θα δοκιμασω τη συνταγή αυτή στον αρτοπαρασκευαστή κι ελπιζω να γινουν τοσο ομορφα όσο αυτή στις φωτογραφιες - οι οποιες ειναι τελειες. Συγχαρητηρια
 
VASILIKI16
6. 27-03-2010 15:16
 
Πότε ακριβώς βγάζουμε τη ζύμη απο τον κάδο? μηπως να το ετοιμάσουμε στο προγραμμα μονο για ζύμωμα και φούσκωμα?
 
selini
7. 30-03-2010 18:04
 
Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων για την καθυστέρηση αλλά δεν είχα πρόσβαση στο ιντερνετ για μερικές μέρες.... 
Βασιλική, κι εμένα το "όσο πάρει" μου φαίνεται κινέζικο, και μετά από πραγματικά πολλές αποτυχημένες προσπάθειες κατέληξα σε ακριβείς κινήσεις και σε αυτά τα πεντανόστιμα τσουρέκια. Αν ακολουθήσεις τα βήματα, είμαι σίγουρη πως θα φτιάξεις υπέροχα τσουρέκια. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. 
Σελήνη, ο δικός μου αρτοπαρασκευαστής δεν έχει πρόγραμμα μόνο για ζύμωμα (ή τουλάχιστον, δεν το γνωρίζω εγώ), αλλά έχει ένδειξη για το πότε ξεκινά κάθε στάδιο Ζύμωμα-φούσκωμα-ψήσιμο. 
Οπότε μόλις ανάψει το λαμπάκι του ψησίματος, αφαιρώ το ζυμάρι και πλάθω τα τσουρέκια. 
Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!!
 
Flora
8. 05-03-2011 11:04
 
kalispera!!!ekana ti sintagi sou opos akribos grafeis kai eno pragmatika i zimi geustika itan super kollage poli kai den borousa na ti plaso kai episis den mou fouskosan katholou antithetos mesa sto fourno...aplosan!boreis na me simboulepseis?sigoura kati exo kanei lathos! :zzz
 
stellani
9. 07-03-2011 16:40
 
stellani, αφού σου κόλλαγε η ζύμη ήθελε λίγο ακόμη αλεύρι. Η ζύμη στο τελικό στάδιο πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη και να μην κολλάει καθόλου στα χέρια :) Γι' αυτό και σου άπλωσαν. 
Ελπίζω την επόμενη φορά, να τα πετύχεις :)
 
Flora
10. 11-03-2011 16:13
 
den to xo...den to xo...bgikan nostimotata kai me to parapano aleuri ta ekana petres!simeiono oti kai pali mou kolage sta xeria den itan tooooso poli parapano oste na dikaiologei ti sklirotita tous...mipos na mou proteineis aleuri??
 
stellani
11. 11-03-2011 18:34
 
Τα έχω κάνει και με το σκληρό της αλλατίνη (μωβ συσκευασία), και με το robin hood και με το σκληρό των μύλων Αγίου Γεωργίου...τα έχω κάνει τόσες φορές, που ειλικρινά δεν ξέρω γιατί δεν σου πετυχαίνουν :sigh  
Μήπως είναι πολύ ζεστό το νερό ή το βούτυρο που βάζεις? 
Τα αυγά είναι σε θερμοκρασία δωματίου? 
Τη ζύμη την ζυμώνεις σε αρτοπαρασκευαστή?  
Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ... :?
 
Flora
12. 12-03-2011 09:04
 
sigoura kali mou flora den ftais esi kai s euxaristo paaaaaara poli gia to endiaferon sou!ta auga den thimamai se ti fasi ta exo balei ta ipoloipa ta bazo xliara...episis zimono ston artoparaskeuasti alla sto fouskoma den fouskonoun poli omos sto fourno sto psisimo pairnoun ta pano tous.s euxaristo kai pali gia to endiaferon sou! :roll :roll
 
stellani
13. 20-03-2011 21:30
 
μπορω να ρωτησω αν δεν εχουμε αρτοπαρασκ.γινονται και απλα ???
 
iomi
14. 22-03-2011 07:59
 
Φυσικά και γίνονται χωρίς αρτοπαρασκευαστή. 
Θέλουν καλό ζύμωμα ;)
 
Flora
15. 03-04-2011 12:30
 
EINAI FANTASTIKOOOOO!!!! 
exthes to dokimasa proti fwra kai vgike polei mirodato kai me tis klostes toy simera ftiaxnw kai alo me parapano dosei.... 
SE EYXARISTWWWWW!!!!
 
fratzolaki


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 26/03/10 )