Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Ταλιατέλες φουρνιστές με μπέικον
Ταλιατέλες φουρνιστές με μπέικον Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 29/04/09
sou1_400
Υλικά
  • 1 πακέτο ταλιατέλες ή λαζανάκι
  • 6-7 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον ή ζαμπόν
  • 2 ποτήρια κρέμα γάλακτος κατά προτίμηση light (ή 1 ποτήρι κρέμα light και ½ ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο)
  • 3-3,5 φλιτζάνια τριμμένα τυριά διάφορα(γκουντα,ενταμ,ρεγκατο,ή ότι άλλο έχετε)
  • Πιπέρι,αλάτι
  • Λίγο βιταμ
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε να κρατάνε λίγο.
  • Αλείφουμε με βιτάμ το πυρέξ μας και βάζουμε μια στρώση ζυμαρικά.πασπαλιζουμε με πιπέρι.
  • Από πάνω βαζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο και περασμένο ελαφρά από το τηγανάκι να στραγγίξει το λίπος του.
  • Βάζουμε τα μισά τυριά και από πάνω άλλη μια στρώση μακαρόνια και πιπέρι.
  • Τελειώνουμε με τυριά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ.
  • Πάνω από τα τυριά κατά τόπους βάζουμε μικρά κομματάκια βιτάμ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει.

p1010489_400Σημείωση:Σε πιο λάιτ εκδοχή μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπέικον με ζαμπόν καπνιστό ή γαλοπουλα,τα τυριά μας να είναι λάιτ και η κρεμά γάλακτος μισή,μισή με εβαπορέ πάλι με χαμηλά λιπαρά. Μπορούμε επίσης να βάλουμε στη στρώση με το μπέικον και μανιτάρια και  πιπεριά.

Αν δε μας αρέσει άσπρο μπορούμε να το κάνουμε και στην κόκκινη εκδοχή(όπως βλέπετε στη φωτό) απλά στην πρώτη στρώση μαζί με το μπέικον βάζουμε σάλτσα ντομάτας(την οποία εχουμε φτιαξει χωριστα σε ενα καταρολακι χωρις πολυ λαδι) καθώς και στο τελείωμα πριν τα τυριά .Όλα τα υπόλοιπα υλικά είναι τα ίδια.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 14626
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 29-04-2009 18:06
 
Πως τα φτιάχνεις τόσο τέλεια, βρε κορίτσι μου? Μου έρχεται να βουτήξω στη φωτογραφία :upset
 
ekaterini
2. 29-04-2009 19:38
 
Δεν είναι που μου αρέσει πολύ η συνταγούλα τη φτιάχνω κι εγώ, αλλά ξητρελάθηκα με το πιάτο σου, χαρούμενο και ανοιξιάτικο, ευχαριστιέσι να τρως :zzz  
 
Στην ίδια ακριβώς συνταγή αν αντικαταστήσεις τα ζυμαρικά με πατάτες σε φέτες περασμένες απ το τηγάνι ή το φούρνο έχεις ακόμη ένα πολύ όμορφο φαγάκι ;)
 
Fey
3. 30-04-2009 11:56
 
Λατρεμένο πιατάκι!!! 
θα φτιαχτεί αύριο οπωσδήποτε για να με κάνει να ξεχάσω την ασθένεια και το κλείσιμο στο σπίτι Πρωτομαγιάτικα!!! 
Μπράβο Μαργαρίτα :)
 
maroula
4. 01-05-2009 08:11
 
Θα την δοκιμάσω πολύ σύντομα!!! :zzz
 
atalanth

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )