Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καρυδάκι γλυκο του κουταλιού Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από b3d30621@opayq.com   
Κυριακή, 03/05/09

Παραδοσιακό Αργαλαστής Πηλίου. 

Υλικά και εκτέλεση. 

Με μια βελόνα πλεξίματος  τρυπάω σταυρωτά {από άκρη σ΄άκρη} τα καρυδάκια, σε μέγεθος  μπουκιάς.

Τα βράζω σε μπόλικο νερό για ένα τέταρτο της ώρας. Σουρώνω, στραγγίζω καλά. Βάζω σε κρύο νερό  και αλλάζω  το νερό  κάθε  4-5 ώρες για 2  μέρες.

Έχω ετοιμάσει  σιρόπι  καλά   δεμένο {για ένα κιλό καρυδάκι, 800 γρ. ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό}. Προσθέτω τα καρυδάκια  μέχρι να δέση με το σιρόπι.

Τέλος ρίχνω  άρωμα βανίλια και μισό φλυτζάνι γλυκόζη  για  να μην ζαχαρώσει. Προσθέτω και  ½ λεμονιού χυμό. Βράζω μέχρι να  γίνει  η  σταγόνα  κόμπος πού δεν τρέχει στο πιατάκι. Τότε το σιρόπι  είναι  καλά  δεμένο και το γλυκό  θα διατηρηθεί   άριστα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 15118
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 05-05-2009 16:51
 
Είναι απο τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, μόνο που προτιμώ το κυπριακό γιατί το καθαρίζουν πρώτα γύρω γύρω και στο σιρόπι στο τέλος βάζουν λίγα γαρύφαλλα που του πάνε πολύ.Τα μαζεύουν όπως λένε του "κατακλυσμου" τη γιορτή γιατί τότε είναι ώριμα χωρίς να έχουν κάνει ξύλο εσωτερικά.
 
Nena
2. 05-05-2009 18:00
 
Όπως λέει κι η Νένα το καρυδάκι θέλει καθάρισμα πρώτα. Τώρα το πότε τα μαζεύουμε έχει να κάνει με το που είναι οι καρυδιές σε τι υψόμετρο. Δηλαδή στο χωριό μου που είναι 1000 υψόμετρο ακόμη δεν εχουν βγάλει φύλλα ενώ σε χωριό της Κορινθίας άρχισαν ν αβγάζουν καρπούς.Πάντως πρέπει να είναι μικρά και τρυφερά.
 
xanthibax
3. 05-05-2009 20:54
 
Αν η καρυδιά έιναι πρωιμη τα μαζεύουμε 20-25 Μαϊου το πολύ! 
Αη η καρυδια είναι όχιμη τότε τα μαζεύουμε 26-30 Μαίου, γιατί μετά κάνουν τσόφλια δηλαδή ξύλο του καρυδιού! Τότε τα μαζεύουμε και για το λικέρ, αλλά γιαυτό δεν μας νοιάζει αν είναι και μεγαλύτερα ή σκληρά, γιατί τα πετάμε, μετά. Καί εμείς τα καθαρίζουμε πολύ ελαφρά, και στο σιρόπι βάζουμε γαρύφαλλα και ξύλο κανέλας!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 17/12/13 )