Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρύζι Πολίτικο με μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 11/05/09
pol_400
Υλικά

Για το ρύζι

  • 2 ποτήρια ρύζι για πιλάφι parboiled
  • 3 ποτήρια νερό
  • ½ βούτυρο lurpak soft
  • 2 φωλίτσες φιδές
  • Αλάτι,λευκό πιπέρι
  • Κουκουνάρια καβουρδισμένα (προαιρετικά)

Για τα μανιτάρια

  • 300 γρ μανιτάρια σε φέτες
  • 3/4 ποτηριού κρασί λευκό
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι μικρό ξερό ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ σκόνη σκόρδου
  • Μισό φλιτζάνι λάδι
  • Αλατι,πιπερι  

προαιρετικά:

  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 2.κ.σ φιλαδέλφεια ή μισό ποτήρι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τον φιδέ σπασμένο και τον γυρνάμε να καβουρδιστεί και να πάρει καφέ χρώμα.
  • Αν βάλουμε κουκουνάρι το ρίχνουμε μέσα να ξανθύνει.
  • Στη συνεχεία ρίχνουμε το ρύζι και το γυρνάμε μαζί με τον φιδέ να γυαλίσει.
  • Ρίχνουμε το νερό που εχουε διπλά μας μετρημένο και χλιαρο,αλατοπιπερωνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο ώστε απλά να υπάρχει βρασμός και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  • Που και που ανοίγουμε και ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν θέλει ακόμα βράσιμο το ρύζι προσθέτουμε σταδιακά λίγο νεράκι.
  • Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα και από βάζουμε από πάνω το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να απορροφηθούν όλοι οι υδρατμοί και να μείνει το ρύζι μας σπυρωτό.

Για τα μανιτάρια

  • Σε ένα κατσαρολακι με λιγο λάδι σοτάρουμε τα λαχανικά με τα μανιτάρια, σβήνουμε με το κρασί ,αλατοπιπερωνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να μαγειρευτούν.
  • Προς το τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα και το φιλαδέλφεια ή την κρεμά γάλακτος αν τα θέλουμε σκέτα απλά ανακατεύουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να μείνουν με τη σαλτσούλα τους.

 Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 13235
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 12-05-2009 13:46
 
Τι υπερπαραγωγή ρυζάκι είναι αυτό!!
 
vago
2. 12-05-2009 18:07
 
Μαργαρίτα και αυτό υπέροχο πιάτο :zzz
 
ekaterini
3. 12-05-2009 18:10
 
μερσι :zzz
 
margarita79
4. 13-05-2009 08:50
 
Έτσι το φτιάχνω κι εγώ καμμιά φορά το ρύζι μόνο που καβουρδίζω λίγο περισσότερο το φιδέ. Ωραία φωτογραφία Μαργ.
 
sgr
5. 13-05-2009 09:24
 
Πολυ ωραιο Μαργαριτα μου.
 
melita
6. 13-05-2009 10:14
 
Συγχαρητήρια Μαργαρίτα!!! :zzz
 
atalanth

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/09/10 )