Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σαλάτα του Καίσαρα Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από YANNA   
Τρίτη, 12/05/09

Αυτή είναι η αυθεντική σαλάτα όπως την παρουσίασε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη ο σέφ Καίσαρ, που της έδωσε και το όνομά του.

ΥΛΙΚΑ

Για την σαλάτα:

  • 1 μαρούλι
  • κρουτόν σκόρδου
  • 6 φιλέτα αντζούγιας
  • φλούδες απο παρμεζάνα
  • ελάχιστο ελαιόλαδο
  • αλάτι -πιπέρι

Για την σάλτσα

  • 1 κρόκος απο βρασμένο αυγό
  • 3 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε πρώτα την σάλτσα που στην ουσία είναι σαν μαγιονέζα. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού, την μουστάρδα, το σκόρδο και τις αντζούγιες λυωμένα.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και

τον χυμό λεμονιού εναλλάξ ώσπου να πήξει το μίγμα μας. Τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Σε πιατέλα σαλάτας στρώνουμε τα φύλλα μαρουλιού πλυμένα και στεγνωμένα, που έχουμε κόψει με τα χέρια, σε μεγάλα κομμάτια.

Στολίζουμε με τα κρουτόν, τις αντζούγιες και τις φλούδες παρμεζάνας. Ρίχνουμε και την σάλτσα και σερβίρουμε. Την ποσότητα για την παρμεζάνα και τα κρουτόν την ορίζεται εσείς ανάλογα με το γούστο σας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14328
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 28/04/11 )