Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λουκανικόπιτα Νο.02 (εύκολη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 22
Έχει υποβληθεί από voula   
Δευτέρα, 11/05/09
Ευρετήριο άρθρου
Λουκανικόπιτα Νο.02 (εύκολη)
Σελίδα 2
louk2_400
Επειδή το καλοκαίρι έφτασε και καλοκαίρι σημαίνει λιγότερος χρόνος στη κουζίνα, μια εύκολη πίτα για να συνοδεύσετε τη παγωμένη μπυρίτσα σας στο μπαλκόνι παρέα με καλούς φίλους !
Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • Φέτες τυρί γκούντα ή τριμμένο
  • 4 κουταλιές κέτσαπ
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • Λίγη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας.

louk1_400Απλώνουμε στο μισό φύλλο την μισή κέτσαπ και στο άλλο μισό την μισή  μουστάρδα. Από την πλευρά που είναι η κέτσαπ βάζουμε τα μισά λουκάνικα και από πάνω το τυρί και την πιπεριά. Φέρνουμε το μέρος του φύλλου που έχει τη μουστάρδα πάνω σε αυτό που έχει τα λουκάνικα και κλείνουμε κάνοντας ένα χαλαρό ρολό Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο και τα υπόλοιπα υλικά. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε καλά βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ καλύτερα πυρέξ για να ελέγχετε το ψήσιμο από κάτω και τρυπάμε με πιρούνι λίγο το φύλλο από πάνω. Αλείφουμε τα ρολά μας με κρόκο αραιωμένο με λίγο νεράκι ή γάλα εβαπορέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς έως να ροδίσει πάνω κάτω η πίτα μας.

Σημείωση : Αν έχετε λιγότερα λουκάνικα μπορείτε να κόψετε και κάποια στη μέση κατά μήκος. Οι ποσότητες των υλικών μπορούν να αυξομειωθούν ανάλογα με το γούστο σας.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 25110
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (28)
16. 14-05-2009 13:28
 
Είναι αυτό που λέμε μια εικόνα ...χίλιες λέξεις! 
Δεν μας λυπάσε που πεινάμε τέτοια ώρα τα καημένα .... 
Μπράβο σου! :p
 
marylou
17. 14-05-2009 15:18
 
Μπράβο, Βούλα. Πολύ ωραία ιδέα με ταιριαστές γεύσεις. :zzz
 
despoinaki
18. 15-05-2009 01:06
 
πολύ ωραίες και οι ατομικές σου Μαίρη. Εγώ δεν τις έχω κάνει μέχρι τώρα γιατί αυτή την πίτα την έχω για περιόδους βαρεμάρας αλλά να λέω ότι έχω και κάτι να φάμε. Μου άρεσαν όμως στη φωτογραφία και θα τις κάνω και έτσι την επόμενη φορά.Αλλά βλέπω πως είστε πολλές σαν εμένα πουλάκια μου!! ¨οχι για να μην μου λέει ο ArXoS "καλά εσύ τώρα νομίζεις πως μαγείρεψες??"
 
voula
19. 22-06-2009 11:01
 
Γεια σας, ήθελα να ρωτήσω πόση ώρα περίπου θέλει ψήσιμο? Γυρω στα 50 λεπτά? Θέλω να την φτιάξω για ένα τραπέζι που θα κάνω και θέλω να υπολογίσω τον χρόνο μου! 
Ευχαριστώ
 
103
20. 22-06-2009 23:57
 
Περίπου 50 λεπτά! Αλλά πριν κλείσεις το φούρνο σήκωσε την λίγο μ΄ένα μαχαιράκι για να δεις αν έχει ψηθεί από κάτω.Γιατί ο χρόνος εξαρτάται κυρίως από το φούρνο πόσο δυνατός είναι. Επειδή δεν έχει υγρά όμως 50 λεπτά περίπου είναι καλά! Καλή επιτυχία!!
 
voula
21. 24-06-2009 12:25
 
Την έφτιαξα και ήταν πάρα πολύ ωραία! Εύκολη και γρήγορη! Πρόσθεσα κοκκίνη και πράσινη πιπεριά και ήταν ελαφρώς πικάντικη. Ευχαριστώ πολύ, Βούλα! 
Κάτια
 
103
22. 14-07-2009 16:35
 
Βούλα το σαγόνι μου ήδη έφτασε στο δάπεδο και η γλώσσα μου το ίδιο (ευτυχώς γλύτωσα και το σφουγγάρισμα :upset ) Τι τέλειο πράγμα είναι αυτό ?? 
Συγχαρητήρια
 
mariazouganeli
23. 02-02-2010 17:20
 
Βούλα το έφτιαξα και κοντεύω να το φάω όλο μόνη μου . Καταπληκτικό (δίαιτα απο αύριο :p ) Φανταστική συνταγή και εύκολη
 
mariaZ
24. 21-02-2011 01:04
 
Μολις τη δοκιμάσαμε! 
 
Καταπληκτική!
 
margarita79
25. 21-02-2011 15:37
 
μμ λουκανικάκι με τυρί βλέπω :upset μιαμιι :(
 
ArXoS
26. 19-11-2011 12:39
 
Βουλα μπραβο εξαιρετικη συνταγη ευκολη ,γρηγορη και νοστιμη παντα τετοιες ψαχνω :grin .Εξαιρετικη φωτο θα εκτελεστει σημερα και θα επανελθω
 
guzelina
27. 21-11-2011 10:56
 
Την εκανα το Σαββτο και την ξαναεκαν και την κυριακη!!!Μπραβο Βουλα μου ελυσες τα χερια τοσο ευκολη και γρηγορη.Ασε που μου εδωσες ιδεα να την κανω και μα γαλοπουλα κασερι.η με σπανακι τυρι.Μπραβο παλι
 
guzelina
28. 21-11-2011 16:34
 
guzelina χαίρομαι που σου άρεσε.Είναι εύκολη και νόστιμη πιτούλα. κάνε και τις παραλλαγές σου και πες μου!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 09/06/10 )