Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μοσχαράκι Στρογγανώφ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από Mary   
Παρασκευή, 15/05/09
Ευρετήριο άρθρου
Μοσχαράκι Στρογγανώφ
Σελίδα 2
p5140024_400

Διάσημο φαγητό που εμείς αγαπάμε πολύ. Είχα καιρό βέβαια να το φτιάξω και μου το θύμησε η κόρη μου. Ελπίζω να σας αρέσει.

Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι ή φιλέτο
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 2 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
  • 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 λίτρο ζωμό κρέατος
  • 1 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Κόβετε το μοσχάρι σε μικρά κομματάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο να κάψουν. Ρίχνετε λίγα λίγα τα κομμάτια του κρέατος για να τσιγαριστούν. Αφού τελειώσετε με το κρέας το βγάζετε από το τηγάνι και το διατηρείτε ζεστό.

p5140001_400_01
 Στο ίδιο τηγάνι με το βούτυρο που έχει μείνει ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν ξύνοντας παράλληλα να ξεκολλήσουν και τα υπολείμματα του κρέατος που υπάρχουν κολλημένα στο τηγάνι.p5140005_400
 Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σωτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις εξατμιστούν όλα τα υγρά των μανιταριών σβήνετε με το κρασί. Προσθέτε τη μουστάρδα, τον πελτέ και ανακατεύετε καλά.p5140009_400
 Ρίχνετε και το κρέας και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το μισό ζωμό και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία (η δική μου κουζίνα φτάνει στο 9 και το κατέβασα στο 5) για να σιγοβράσει με κλειστό καπάκι για μισή ώρα. Μόλις διαπιστώσετε ότι έχει εξατμιστεί ο ζωμός προσθέτε και τον υπόλοιπο και ξανακλείνετε το καπάκι για άλλη μισή ώρα. Μόλις διαπιστώσετε ότι η σάλτσα έχει μελώσει προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά. Σερβίρετε με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι.p5140020_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (28) | Εμφανίσεις: 26893
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (19)
1. 15-05-2009 19:19
 
καταπληκτικο!το καλυτερο στρογγανωφ το ειχα φαει σε ενα εστιατοριο στην Πραγα ο καλος μου ακομα το θυμαται...απο τοτε ολο λεω να το φτιαξω και ολο το αμελω..ειχα καποιες συνταγες αλλα η δικη σου φαινεται εξαιρετικη!!θα το κανω αμεσα! 
να ρωτησω μονο κατι το βουτυρο μαζι με το ελαιολαδο ειναι απαραιτητο?
 
margarita79
2. 15-05-2009 19:43
 
Ναι Μαργαρίτα είναι. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το μειώσεις. Βάλε 1-2 ελαιόλαδο και 1 βούτυρο. Το σωστό είναι να βάλεις μόνο βούτυρο. Αλλά εγώ το νοθεύω (είμαστε και σε κρίσιμη ηλικία -όχι εγώ φυσικά, ο σύζυξ-) :grin  
Το βούτυρο του δίνει άλλη γεύση.
 
Mary
3. 15-05-2009 19:56
 
Αυτό το είμαστε και σε κάποια ηλικία τι τόθελες!!τι να πούμε κι εμείς τότε!! 
Θα το δοκιμάσω μια μέρα που θα έχω κάνει δίαιτα πέντε μέρες πρίν!!!
 
xanthibax
4. 15-05-2009 20:32
 
Τι μου θύμισες σήμερα και πόσο με βοήθησες :zzz Αυτή την Κυριακή τρώμε μοσχαράκι στρογγανώφ αλά Μαίρη :grin
 
ekaterini
5. 16-05-2009 01:23
 
ΞΕΜΥΑΚΙΣΤΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! 
Εγώ ήξερα μπιφτέκια στρογκανωφ , και μάλιστα με αλλιώτικη σάλτσα!. Όσο για την ηλικία....!!!! για δές ποιός μιλάειιιιιιι!???
 
pastaflora
6. 16-05-2009 09:59
 
:upset δείχνει υπέροχο :upset
 
sgr
7. 16-05-2009 10:05
 
τελιεο στα αγαπημενα να φτιαχτει μετα τη διαιτα....
 
nenapant
8. 16-05-2009 10:29
 
Τι μας κάνεις τώρα, Μαίρη; Ξέρεις και τον πόνο μου. :sigh :sigh :sigh
 
despoinaki
9. 16-05-2009 13:24
 
Μαιρουλα υπεροχο φαινεται!!!!! 
Καταπληκτικη φωτογραφια!!! 
Θα δοκιμαστει αμεσα.
 
melita
10. 07-06-2009 20:13
 
Καταπληκτικό φαγητάκι, Μαίρη! Το έφτιαξα σήμερα και έγινε υπέροχο! Και ό, τι πρέπει για βούτες στο πιάτο, μ΄αυτή την σούπερ σάλτσα! Είναι πολύ μιαμ μιαμ!
 
katerina
11. 09-06-2009 14:31
 
Μπράβο Κατερινάκι. Χαίρομαι που σας άρεσε!
 
Mary
12. 26-10-2009 07:03
 
Πάρα πολύ ωραίο φαγάκι. Το συνόδευσα με σπαγγέτι και ήταν τέλειο !!!! Σε ευχαριστούμε πολύ...
 
xanthoulitsa
13. 04-03-2010 18:32
 
Γεια σου, βρε Μαίρη με τα ωραία σου :grin :grin  
Καταπληκτικό το μοσχαράκι, μόλις το τσακίσαμε και το συστήνω ανεπιφύλακτα.  
Ευχαριστούμε :grin
 
Flora
14. 11-10-2010 23:22
 
θα το φτιαξω τη κυριακη... 
εγω θυμαμαι το ειχα φαει στο ΜΥΘΟΣ στο Καβουρι νυν Divani και ειχε ενα μπιφτεκι και μια σφιχτη πεντανοστιμη πρασινη κρεμα που σε 5 λεπτα εσφιγγε και δεν ελεγε... 
εδω το βλεπω κοκκινο...
 
jslam
15. 11-10-2010 23:26
 
το ζωμο που το βρισκουμε? 
διαλυουμε κυβο βοδινου ή βραζουμε πρωτα το κρεας και κραταμε το ζωμο?
 
jslam


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )