Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γρανίτα Φράουλα πανεύκολη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 17/05/09
fr_400

 

Μια πολύ εύκολη και εντυπωσιακή γρανίτα για τις ζεστες μέρες που έρχονται. 

Υλικά
  • 1 κιλό φράουλες
  • 400 γρ.ζαχαρη
  • 500 γρ.νερο
  • 4 κουταλάκια χυμό λεμονιού
fr3_400
Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τις φράουλες στο multi.Σε μια κατσαρόλα βαζουμε το νερό να βράσει και μέσα εκεί διαλύουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιου.Μόλις πάρει 2-3 βράσεις μεχρι να διαλυθεί δηλαδή η ζάχαρη κατεβάζουμε από τη φωτιά.Περιμένουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και μετά αναμιγνύουμε με το φρούτο μας.Τοποθετούμε το μίγμα σε παγοκυψελες είτε πλαστικές είτε σακουλάκια για παγάκια με τη βοήθεια ενός μικρού χωνιού και τα βάζουμε στην κατάψυξη.Την επόμενη μέρα τα γρανιτοπαγάκια μας είναι έτοιμα.

Όποτε θέλουμε να σερβίρουμε γρανίτα βγάζουμε όσα παγάκια θέλουμε τα χτυπάμε για λίγο στο multi μας (εάν είναι πολύ σκληρά με 1 κουταλάκι νερό)και η γρανίτα μας είναι έτοιμη να μπει στο ποτήρι.

Αν οι φράουλες μας ειναι σχετικα αγουρες αυξανουμε τη ζάχαρη κατα 100 γρ.

 Εις Υγείαν!
p5170099_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 35370
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 18-05-2009 13:46
 
Χθες έφτιαξα γρανίτα φράουλα, αλλά τα έβαλα όλα μαζί στο μούλτι παγάκια, φράουλες, ζάχαρη, νερό και τα άδειασα σε ποτήρια με χοντρό καλαμάκι. Όταν φτιάχνω μεγαλύτερες ποσότητες την βάζω σε ένα τάπερ στην κατάψυξη και την έχω σαν παγωτό. Παίρνω με την κουτάλα του παγωτού και σερβίρω. Νομίζω ότι είναι λίγο μπελάς να γεμίζεις παγοκυψέλες και να περιμένεις να παγώσουν την άλλη μέρα. 
Αχ νάχα μια τώρα, με canderel όμως :roll
 
sgr
2. 18-05-2009 13:55
 
απλα sgr με αυτον τον τροπο περιοριζεις το χωρο στην καταψυξη,επιλεον μπορεις να εχεις διαφορα γρανιτοπαγακια απο διφορετικα ειδη διαθεσιμα και να φτιξεις ωραιοτατες διχρωμες ή τριχρωμες γρανιτες εμενα με εχουν σωσει αρκετες φορες.Ότι γινεται και απευθειας οπως λες γινεται,αλλα για εμενα τουλαχιστον η υφη που εχει βαζοντας τα παγακια απευθειας με αυτην δεν ειναι η ιδια.
 
margarita79
3. 18-05-2009 16:22
 
Μαργαρίτα πολύ όμορφη γρανιτούλα, μας δρόσισες 8)  
Φτιάχνω κι εγώ διάφορες το καλοκαίρι αλλά μια δόση όπως η sgr γιτατί δεν είχα σκεφτεί το κ΅ολπο με τα παγάκια :sigh  
 
Να σας πω κάτι άλλο που κάνω όμως και είναι πολύ εύκολο δροσερό και υγιεινό και για τοα παιδιά αλλά και για μας τους μεγάλους: Βάζω αε παγοκυψέλες σιλικόνης για να βγαίνουν εύκολα είτε γρανίτα, είτε πορτικαλάδα, λεμονάδα,βυσσινάδα ακόμη και coca-cola αν θέλω και τα βάζω να παγώσουν. Μόλις παγώσουν αρκετά αλλά όχι απόλυτα πήγω σε κάθε παγοκυψέλη μια πλαστική οδοντογλυφίδα τα αφήνω να παγώσουν εντελώς. Μετά όποια στιγμή θέλω βγάζω ένα παγάκι όπως είναι με την οδοντογλυφίδα και απολαμβάνουμε ένα δροσερό γρανιτοπαγωτάκι της στιγμής :zzz Το καλοκαιράκι με τις πολλές ζέστες είναι άψογο :)
 
Fey
4. 18-05-2009 16:25
 
α βρε fey τα μεγαλα πνευματα.. ακριβως αυτο σκεφτομουν σημερα το πρωι σε θηκουλες των μαφινς(τις μικρες) να κανω ατομικα γρανιτοπαγωτακια σαν τα danonito αλλα δεν εβρισκα λυση για τα ξυλακια ...η πλαστικη οδοντογλυφιδα ειναι καταπληκτικη ιδεα!!με καλυψες!
 
margarita79
5. 18-05-2009 18:12
 
Μαργαρίτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάτι πολύ μικρά πλαστικά πηρουνάκια που υπάρχουν, αυτά με τις 2 μυτούλες. 
Πέρα απ αυτό εγώ έχω κάτι θηκούλες είναι πλαστικές σε βάση των 6 σαν τα ντανονίτο που το καπάκι τους έχει μια πλαστική προέκταση γεμίζεις το ποτηράκι βάζεις το καπάκι και όταν παγώσει βγάζεις το καπάκι αφού το βρέξεις λίγο και μένει πάνω στο καπάκι το παγωτάκι, το κρατάς έτσι και το τρως. Ελπίζω να κατάλαβες περίπου τι λέω, τα έχω πάρει βέβαια χρόνια αλλά αν ρίξεις μια ματιά πιστεύω θα βρεις :)
 
Fey
6. 20-05-2009 20:03
 
Μαργαρίτα, στην υγειά σου. Μόλις την έφτιαξα και ήτάν όντως πανεύκολη και πεντανόστιμη. :zzz
 
despoinaki
7. 20-05-2009 23:14
 
μπραβο!!αντε τωρα να πουμε καλο καλοκαιρι χαχα!!
 
margarita79
8. 21-05-2009 00:57
 
Bρε κορίτσα συγνώμη κιολας. Μιλάμε για γρανίτα ή για χυμό από παγάκια φουτοχυμού ? Εγώ γρανίτα εννοώ το φρούτο, ζάχαρη και καλά θυρμματισμένα παγάκια. Τα παγάκια που ξεπαγώνουν σιγά σιγά στο ποτήρι δίνουν την αίσθηση γρανίτας ? Δε νομίζω. Χυμό παγωμένο δίνουν. Αλλά οκ. Μήπως και έγώ δεν το κατάλαβα ή κάτι κάνω λάθος ?
 
sgr
9. 21-05-2009 01:33
 
Λίζα αυτά που ανέφερα εγώ τα ατομικά είναι παγάκια φρουτοχυμού στην ουσία ναι. Το πρότεινα σαν εναλακτική ιδέα και πιο πολύ για τα παιδάκια αντί παγωτού. Τώρα για τη γρανίτα θα μας πει η Μαργαρίτα αν έχει διαφορά απ την ,άλλη γιατί εγώ δεν την έχω φτιάξει έτσι. 
 
Να σε ρωτήσω κάτι επειδή εγώ τη φτιάχνω όπως εσύ αλλά για εκείνη την ώρα και τη σερβίρω. όταν κάνεις μεγαλύτερη ποσότητα και την αποθηκεύεις μετά βγαίνει εύκολα με την κουτάλα του παγωτού; Δεν έχει γίνει σκληρός πάγος; Αυτό φοβάμαι και την κάνω μιάς χρήσης ;)
 
Fey
10. 21-05-2009 02:03
 
βρε κοριτσια ειναι γρανιτοπαγακια τα οποια θρυματιζουμε στο μουλτι πριν σερβιρουμε ...το γραφω και στη συνταγη.δεν τα φηνουμε να λιωσουν μονα τους σιγα,και ουτε ειναι σαν χυμος αραιος εχουν πυκνοτητα καμμια σχεση με την υφη του παγου.το αποτελεσμα ειναι κανονικοτατη γρανιτα οπως τη βλεπτε στη φωτο(απλα για λογους ευκολιας και οικονομιας χωρου τα βαζουμε στις παγοκυψελες) πατωντας επανω φαινεται σε μεγενθυση.Μια δοκιμη θα σε πεισει sgr. :) :)
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 22/03/11 )