Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Συναγρίδα στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από FOTINI1   
Τετάρτη, 20/05/09
Υλικά :
  • 1 Συναγρίδα ολόκληρη καθαρισμένη (φρέσκια καλύτερα, αλλά και η κατεψυγμένη μας κάνει). Το μέγεθος εξαρτάται από το πόσα άτομα θα φάνε.
  • 5-6 Σκελίδες σκόρδο
  • Μαιντανό (μπόλικο)
  • 2 Ντομάτες σε κομματάκια
  • 5-6 ντομάτες πολτοποιημένες για σάλτσα
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • ελαιόλαδο (μην το τσιγκουνευτείτε)
  • αλάτι - πιπέρι - λίγο ζαχαρη
Εκτέλεση :
  • Παίρνουμε το ψάρι, ζητάμε από τον ψαρά να το καθαρίσει (φυσικά).
  • Το πλένουμε καλά και κοιτάμε να έχουν φύγει όλα τα λέπια. Το αλατίζουμε καλά και το αφήνουμε στο σουρωτήρι για ένα μισάωρο περίπου.
  • Στο μεταξύ κόβουμε τις δύο ντομάτες και τις αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα σκορδάκια και τα ανακατεύουμε με τη ντομάτα.
  • Πολτοποιούμε και τις υπόλοιπες ντομάτες και ρίχνουμε μέσα την μία κουταλιά πελτέ, αρκετό πιπέρι καθώς και λίγη ζαχαρίτσα στη μύτη του κουταλιού.
  • Βάζουμε το ψάρι στο ταψί και ρίχνουμε στην κοιλιά του λίγο από το υλικό με τις ντομάτες το σκόρδο και το μαϊντανό. Το υπόλοιπο το ρίχνουμε από πάνω ώστε να καλύψει το ψάρι. Ρίχνουμε και τη σάλτσα, το χαϊδεύουμε λίγο (γλυκά γλυκά) και κατόπιν ρίχνουμε αρκετό λαδάκι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180-200 ανάλογα το φούρνο για όση
  • ώρα χρειάζεται. Δηλαδή αν η συναγρίδα μας είναι γύρω στα 2 κιλά, θέλει 2 ώρες ψήσιμο στους 180 περίπου.
(Βέβαια τον ιδανικό χρόνο ψησίματος και το αν είναι έτοιμο θα τον αποφασίσει ''ο δοκιμαστής με το πιρούνι'' που παίρνει πάντα τον πρώτο μεζέ για να δει αν είναι έτοιμο το φαί).
Για να μην ξεχάσω, λίγο πριν το βάλω στο φούρνο ρίχνω μισό ποτήρι νερό, και αν χρειαστεί συμπληρώνω κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Καλή όρεξη!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 14870
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/12/09 )