Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Πανσέτα χοιρινό Ρολό (κεφαλλονίτικο)
Πανσέτα χοιρινό Ρολό (κεφαλλονίτικο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 26/05/09
Υλικά
  • 1 κιλό παντσέτα χοιρινή.
  • Μπόλικη άγρια ρίγανη  {του βουνού}
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • Προαιρετικώς λίγη μαντζουράνα.
  • Σπάγκος για το δέσιμο 
  • Λάδι  και
  • Νερό  2  ποτήρια και αν χρειασθή και 1 ακόμη για το ψήσιμο.
  • Σπόρους  Ροδιού για γαρνιτούρα.
Εκτέλεση

Ανοίγω με ένα μαχαίρι κοφτερό  την παντσετα σε ένα όσο  μπορούμε πιο λεπτό φύλλο . Την αλατοπιπερώνω και την  πασπαλίζω με το ψιλοκομμένο σκόρδο και την ρίγανη. Κατόπιν γυρίζω το κρέας σε ένα μακρύ ρολό σαν φρατζόλα, και το δένω με  βαμβακερό σπάγκο. Το τοποθετώ σε  ένα πυρέξ ταψάκι και αφού το περιχύσω με λάδι και νερό  το φουρνίζω. Το γυρνάω κατά διαστήματα να ροδίσει και να ψηθεί από παντού και εις βάθος .Το τρυπάω κατά διαστήματα . Ψήνω στους 300ο  Κελσίου για 1 ½  περίπου ώρα .  Όταν  ψηθεί κόβω τους σπάγκους και το κόβω σε φέτες 1 ½ δάκτυλο χονδρές. Και το σερβίρω με ρύζι και την σάλτσα του και  καροττάκια ή μπρόκολο βραστό  και γαρνίρω με σπόρους ροδιού.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 14008
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 27-05-2009 10:48
 
Και σε αυτή τη συνταγή θα εκφράσω την ίδια απορία που έγραψα στο Χοιρινό ρολό από νεφραμιά. Τι νόημα έχει να γίνει ρολό αν δεν είναι γεμιστό? Μόνο για να δείχνει εμφανισιακά ωραίο στο πιάτο?
 
Mary
2. 27-05-2009 11:06
 
Ναί πολλές φορές είναι εξ ίσου νόστιμο, και αρκετά πιό υγιεινό χωρίς τα ζαμπόν και τα τυριά τα ολόπαχα, με την έξτρα χοληστερήνη και τα ακόμη πιο έξτρα τριγλυκερίδια!
 
pastaflora
3. 27-05-2009 11:17
 
Μάλλον δεν κατάλαβες τι ρώτησα Pastaflora μου. Εγώ δεν αμφιβάλλω ότι είναι νόστιμη η συνταγή σου. Απλά αναρωτιέμαι τι νόημα έχει να κάνεις την πανσέτα ρολό αν δεν την γεμίσεις. Αν δεν θέλεις να την επιβαρύνεις μπορείς άνετα να την γεμίσεις με πιπεριές, μανιτάρια, καρότα. Το ρολό για μένα έχει νόημα όταν είναι γεμιστό. Π.χ. ρολό με κιμά είναι δυνατόν να το αφήσεις άδειο?  
Η πανσέτα είναι αρκετά λιπαρή και παχυντική από μόνη της. Ότι και να της βάλεις δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό. Οπότε αν από ένα κομμάτι σκέτη πανσέτα πάρουμε 1000 θερμίδες, από ένα κομμάτι γεμιστή με τυρί θα πάρουμε 1050 (γιατί όλο το τυρί δεν θα είναι σε ένα κομμάτι κρέας). Αλλάζει κάτι? :)
 
Mary
4. 27-05-2009 11:45
 
η συνταγη σου πασταφλωρα μου ειναι πολυ ωραια ειδικα η αγρια ριγανη θα πηγαινει θαυμα εξαλλου η κεφαλλονια φημιζεται για τη ρίγανή της..ηθελα μονο να ρωτησω ειναι παραδοσιακη κεφαλλονικτικη συνταγη?η κατραγωγη μου ειναι απο κεφαλλονια πηγαινω καθε χρονο τα τελευταια 30 χρονια και ολοι μου οι συγγενεις ειναι εκει ποτε δεν το ακουσα σαν παραδοσιακο ουτε το εφαγα και πουθενα...
 
margarita79
5. 27-05-2009 21:26
 
¨οιπόν αν θ΄΄ελεις να το φάς στην Κεφάλλονιά πήγαινε στην Ταβέρνα Νέα Πλάκα στο Αργοστόλι, εκεί πήγαμε με την χορωδία και φάγαμε, όλοι αυτό το φαγητό και πάθαμε την πλάκα μας!, από τότε το φτιάχνω και το συνοδεύω με ρόμπολα αν βρώ καλό και σπιτικό. Αυτά Μαργαριτούλα μου!
 
pastaflora
6. 09-10-2011 22:35
 
Συμφωνω με το σχολιο της mary. Επισης δεν γνωριζω αλλη ριγανι πλην της αγριας του βουνου.
 
captaintasos
7. 10-10-2011 14:49
 
Μα έχει γέμισμα τα αρωματικά βότανα που επειδή ειναι τυλιγμένα διατηρούν ολη την μυρωδιά τους...Οσο για την ρίγανη ναι υπάρχει η ημερη η καλιεργούμενη και αυτή που έχουμε στις γλάστρες μας και ειναι ΠΟΤΙΣΤΙΚΕΣ!!!  
 
Η ΑΓΡΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΩΜΑ,,,!!!!!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 28/10/10 )